Siirry sisältöön

Yhdeksän yritystä aloittaa Urban Tech -kasvuohjelmassa Vantaalla

29.05.2020 | UutisetVantaa

Kuva: Vantaan kaupunki

Kasvun ekosysteemit -hanke käynnistää Vantaalla Urban Tech -valmennusohjelman kasvuyrityksille. Valmennukseen valittiin yhdeksän eri aloja ja kehitysvaiheita edustavaa yritystä, joiden myynti-, kansainvälistymis- ja rahoitusosaamista asiantuntijat ja mentorit kehittävät. Yritykset linkitetään myös Vantaan kärkiklustereihin, joiden toiminnassa etenkin teknologiset ratkaisut ja datatalous ovat tärkeässä osassa. Ohjelma kestää kesäkuusta lokakuulle asti.

Ohjelmaan valitut yritykset ovat 360 Kuvapalvelu, Biila, Bout, caucO, Finn-ID, Intellectual Farms, Kotopro, Smartwatcher ja Solixi. Valmennusohjelmassa hyödynnetään 6Aika-kaupunkien aiempia kokemuksia menestyksekkäistä kasvuohjelmista. Kumppanina Vantaan toteutuksessa on Golden Gateway Oy, joka toimii jatkossa Nordic Startup Ventures -brändin alla.

”Olemme ilolla mukana kiihdyttämässä yrityksiä kasvuun Vantaalla. Kevään aikana tehty muutos on site -valmennuksesta virtuaaliseksi mahdollistaa parhaat palat molemmista maailmoista”, valmentaja Tomi Terentjeff kertoo.

Yrityksiä ja kaupunkielämää kehitetään Vantaalla monin tavoin

Rakennusala ja kiinteistöhuolto ovat yritysten määrällä mitattuna suurimmat toimialat Vantaalla. Ne kuuluvat myös kaupungin kärkiklustereihin. Vantaalla on koostettu resurssiviisauden ja kiertotalouden tiekartat kestävän kehityksen edistämiseksi. Myös kaupunkiliikenteeseen on panostettu: lentokentän, kehäradan ja tulevaisuuden Vantaan ratikan lisäksi Vantaalta löytyy sekä hyvä tieverkosto että kehittyvä kevyen liikenteen rakenne kaupunkipyörineen. Uusimpana yrityskehityksen kärkiteemana on ruoka etenkin kaupunkiolosuhteissa, ja Metropolia AMK:n Myyrmäen kehitysympäristö Urban Farm Lab toimii tässä edelläkävijänä.

Lisätietoja:
Kaisa Ahonen
projektipäällikkö
Vantaan kaupunki
kaisa.t.ahonen(a)vantaa.fi, puh. 040 193 2177

Sirkku Alaluusua
projektiassistentti
sirkku.alaluusua(a)vantaa.fi, puh. 040 162 8308