Siirry sisältöön

Virtual Writers’ Room yhdistää käsikirjoittajat virtuaalitilaan

Kuva Virtual Writers' Room -pilotista vuodelta 2017. (Kuva: Timo Lehti)

Marraskuussa alkanut 6Aika-hanke Virtual Writers´ Room kouluttaa nuoria käsikirjoittajia ryhmä- ja sarjakirjoittamisessa. Nuoret ovat 18-29 -vuotiaita ja vaikeassa työllistymistilanteessa olevia. Hanke kouluttaa nuoria myös digitaalisten työvälineiden käytössä.

Hankkeen aikana kehitetään Virtual Writers´ Room -menetelmää, jolla käsikirjoittajaryhmien perinteinen writers´ room -työskentely viedään virtuaaliseen tilaan. Näin mahdollistetaan ryhmien kyky työskennellä yhdessä myös tilanteissa, joissa jäsenten välimatka on pitkä toisiinsa nähden.

”Hanketta on valmisteltu jo pari vuotta, joten on upeaa, että olemme tässä pisteessä”, projektipäällikkö Timo Lehti Metropolia Ammattikorkeakoulusta toteaa.  ”Koulutamme ensi vuoden aikana kahdeksan käsikirjoittajaa ja vuoden 2020 aikana kaksitoista käsikirjoittajaa.”

Miehiä ja naisia istuu pöydän ympärillä, etualalla laptop, jossa kokousohjelman kautta näkyy ihmisiä.
Kuva Virtual Writers’ Roomin -pilotista: palaveri järjestettiin fyysisesti Tampereella, mutta virtuaalisesti palaveriin osallistuttiin myös Hollannista ja Portugalista. (Kuva: Timo Lehti)

Asiantuntijat koolle Master Class -tapahtumissa

Virtual Writers’ Room järjestää Master Class -tapahtumia, joissa nostetaan esille sarja- ja ryhmäkirjoittamisen ajankohtaisia teemoja. Tapahtumissa kohtaavat käsikirjoittajat, tuotantoyhtiöt, rahoittajat ja alan oppilaitokset.

Virtual Writers’ Roomia vetää Metropolia Ammattikorkeakoulu ja mukana hankkeessa on mukana Tampereen ammattikorkeakoulu. Yhteistyökumppaneina mukana ovat Yle Draama ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.

Hanke kestää vuoden 2020 loppuun sen budjetti on 180 000 euroa.

Facebook: www.facebook.com/VWR2018
Instagram: virtual_writers_room_2018
Twitter: virtual_writers_room_2018

Lisätietoja:
Timo Lehti
projektipäällikkö
Metropolia Ammattikorkeakoulu
timo.h.lehti(at)metropolia.fi