Siirry sisältöön

Vantaan chatfiction-kokeilu rohkaisee nuoria yrittäjyyteen

25.09.2018 | UutisetVantaa

Kuva: Vantaan kaupunki/Sakari Manninen

Vantaan kaupunki on tuottanut uudentyyppisen mediasarjan nuoria yleisöjä varten. Tartu hetkeen -draamasarjassa  on yhdistelty perinteistä videokuvaa ja tekstaridraamaa (chatfiction) eli puhelimen ruudulla tapahtuvaa keskustelua.

Sarjan tavoitteena on tuottaa nuoria aidosti puhuttelevaa mediasisältöä ja rohkaista heitä hakemaan lisää tietoa yrittäjyydestä. Kokeilun takana on Vantaan kaupungin osatoteutus 6Aika Avoimet innovaatioalustat -kärkihankkeessa.

”Halusimme tehdä nuorille ominaisella tarinankerronnan muodolla uutta ja erilaista sisältöä. Yrittäjyys voi olla nuorelle yksi tapa kokeilla omia vahvuuksia. Sarjan avulla voimme inspiroida nuoria löytämään oma polkunsa”, projektisuunnittelija Saila Kurki Vantaan kaupungin elinkeinopalveluista kertoo.

Kolmiosaisen videosarjan käsikirjoituksen alkuperäideasta vastaavat Vantaan elinkeinopalvelut ja Vantaan nuorisopalvelut. Myös sarjan markkinointi ja levitys toteutetaan yksiköiden välisenä yhteistyönä. Näyttelijöinä nähdään Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulun nuoria lahjakkuuksia.

Muutaman minuutin mittaiset jaksot julkaistaan Nuorten Vantaan Instagramissa (@nuorten_vantaa) 3.10.2018 alkaen. Myöhemmin sarjan jaksot ovat myös katsottavissa Youtubessa.

Lisätietoja:
Saila Kurki
projektisuunnittelija
puh. 040 162 8308, saila.kurki(at)vantaa.fi