Siirry sisältöön

Vantaalla Stopover Guide -kokeilu vie turistin perille asti

24.06.2019 | UutisetVantaa

Kuva: Vantaan kaupunki

Neljätoista vantaalaista yritystä on mukana 3.6.2019 alkaneessa Perille Asti -kokeilussa, jossa houkutellaan Vantaalla pysähtyviä matkailijoita tutustumaan lähialueen elämyksiin Stopover Guide-palvelun avulla. Palvelun tavoitteena on antaa Vantaalla pysähtyville matkailijoille tietoa alueen matkailupalveluista, niiden sijainnista ja liikenneyhteyksistä kohteeseen. Kokeilun keskiössä on käytettävissä oleva aika ja kohteen saavutettavuus eri kulkuvälineillä, minkä perusteella matkailija voi hakea itselleen helposti sopivia ja kiinnostavia Vantaalla sijaitsevia elämyksiä. Viisi kuukautta kestävän Stopover Guide -kokeilun toteuttaa Tietotemput Oy.

– Karttakokemuksemme ja halumme suosia julkista liikennettä innoitti meidät kehittämään ratkaisun Vantaan matkailuyrittäjien tarpeisiin. Palvelu on tuotettu käyttäen apuna kehittämäämme kartta-alustaa, jota kohtaan on virinnyt kiinnostus monilta matkailutoimijoilta, sanoo toimitusjohtaja
Teemu Joensuu Tietotemput Oy:stä.

Vantaalaisista matkailuyrittäjistä mukana kokeilussa ovat ravintola Backas, Fazer vierailukeskus, Flamingo Spa, Flamingo Viihdekeskus, kauppakeskus Jumbo, Pyhän Laurin kirkko, kahvitupa Laurentius, ulkoilualue Kuusijärvi, sisäpuisto SuperPark, tiedekeskus Heureka, Ilmailumuseo, virtuaalipuisto Pikseli, tapahtumaravintola Kuninkaan Lohet ja keilaviihdekeskus BowlCircus.

– Stopover Guide -palvelun opastuksella uskomme, että saamme runsaasti uusia asiakkaita matkaili-joista. Me olemme ainut yritys pääkaupunkiseudulla, joka tarjoaa virtuaalisia elämyksiä, Pikseli Arcaden operatiivinen johtaja Mirka Löfman kertoo.

– Matkailulla on hyvät kasvunäkymät ja uuden sukupolven matkailijat ovat tottuneet asioimaan ver-kossa. Stopover Guide -palvelu tarjoaa käyttäjilleen kiinnostavaa sisältöä ja matkailukohteille mukavaa lisänäkyvyyttä. Toivomme stopover-matkailijoiden löytävän myös palvelun avulla vierailukeskukseemme, toteaa Fazerin vierailukeskuksen johtaja Anu Kokko.

– Olemme ideoineet Perille asti -kokeiluja tiiviissä yhteistyössä vantaalaisten matkailuyritysten kanssa. Perille asti -kokeilujen kautta yritykset saavat arvokasta tietoa ja voivat testata palvelujen toimivuutta käytännössä, kertoo projektipäällikkö Anu Peltola Vantaan elinkeinopalveluista.

stopoverguide.fi

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=evxPfnlqwo8

Perille asti -hankekuvaus

Lisätietoja:
Mira Rajalakso
projektiasiantuntija
elinkeinopalvelut, Vantaan kaupunki
puh. 043 825 9273

Teemu Joensuu
toimitusjohtaja
Tietotemput Oy
puh. 050 373 9997