Siirry sisältöön

Uusi ROBOREEL-hanke lisää yritysten osaamista robotiikassa

Robotiikka, ja erityisesti pk-yritysten robotiikkaosaamisen kehittäminen, ovat kohteina uudessa 6Aika-hankkeessa ROBOREEL. Tarve on ilmeinen esimerkiksi tuotanto- ja logistiikka-aloilla toimivissa yrityksissä.

”Valmennukset ovat keskeinen osa hankettamme. Nyt on esimerkiksi tulossa yrityksille asiantuntijoiden vetämiä valmennuksia siitä, minkälaisia muutoksia robotiikka ja uudet teknologiat tuovat koko toimitusketjuun”, projektipäällikkö Laila Bröcker Vantaan kaupungilta kertoo.

Bröckerin mukaan nyt alkavat valmennukset rohkaisevat osallistujia pohtimaan oman yrityksen toimintaympäristöä ja erilaisia skenaarioita tulevaisuudelle. Tämän pohjalta yritykset voivat tarkentaa liiketoimintasuunnitelmiaan. Valmennukset järjestetään Turun ammatti-instituutissa, Tampereen ammattiopistossa, Omniassa Espoossa, Vantaan ammattiopisto Variassa ja Metropolia ammattikorkeakoulussa.

ROBOREEL eli Robotiikasta resilienssiä ja elinvoimaa -hanke käynnistyi toukokuun alussa ja se kestää vuoden 2020 loppuun saakka. Hanketta koordinoi Vantaan kaupunki, mukana ovat Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Metropolia ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu, Tampereen kaupunki ja Turun kaupunki. ROBOREELin budjetti on 1 702 858 euroa.

ROBOREEL
Twitter: @reelrobo
ROBOREEL-hanke on myös LinkedInissä

Lisätietoja:
Laila Bröcker
projektipäällikkö
puh. 040 663 1803, laila.brocker(at)vantaa.fi