Siirry sisältöön

Uusi 6Aika-hanke Hippa kehittää älykästä palveluasumista. Lisäksi tarkoituksena on kehittää tuotteita ja palveluja, jotka auttavat tukea tarvitsevia kaupunkilaisia asumaan kotonaan.

”Hippa-hankkeesta syntyvät palvelut voivat vastata monenlaisiin tarpeisiin”, yliopettaja Toini Harra Metropolia Ammattikorkeakoulusta pohtii. ”Mahdollisia tarpeita ovat esimerkiksi osallistumisen ja mielekkään toiminnan, turvallisuuden, liikkumisen ja saavutettavuuden tarpeet.”

Ratkaisut tarpeisiin löytyvät yhteiskehittämisen keinoin

Hippa-hankkeessa ovat käytössä yhteiskehittämisen menetelmät. Palvelujen käyttäjät, kaupungit, yritykset ja ammattikorkeakoulujen asiantuntijat seulovat yhdessä älykkään asumisen kehittämistarpeita ja tuottavat niihin niin ikään yhdessä ratkaisuja. Tässä työssä yhdistyvät hyvinvointi-, rakennus-, tietoverkko- ja liiketoiminta-alojen osaaminen.

Testausympäristöinä toimivat mm. Pirkanmaan Senioripalvelut, Oulun Palvelusäätiö, Helsingin ja Oulun kaupunkien asumispalvelut sekä asiakkaiden kodit. Hanke toteutetaan yhteistyössä yritysten, yrittäjäjärjestöjen, tutkimuslaitosten ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Hippa, joka on varsinaiselta nimeltään ”Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla”, käynnistyi elokuun alussa.

Metropolia Ammattikorkeakoulun koordinoimassa hankkeissa ovat mukana Helsingin kaupunki, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun kaupunki ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Hanke päättyy vuoden 2020 lopussa ja sen budjetti on 1 609 009 euroa.

Lisätietoja:
Toini Harra
yliopettaja
Metropolia Ammattikorkeakoulu
toini.harra(at)metropolia.fi