Siirry sisältöön

Perille asti kohentaa liikkumis­kokemuksia

Syyskuun alussa 2017 alkoi 6Aika-hanke Perille asti. Hankkeen tavoitteena on parantaa pääkaupunkiseudun matkailijoiden, työmatkalaisten ja asukkaiden liikkumiskokemuksia. Pääkaupunkiseudulla on alueita, joille pääsy koetaan vaikeaksi, kuten luonto- ja matkailukohteet sekä uudet, kehittyvät asuin- ja työpaikka-alueet. Hankkeessa hyödynnetään älykkäitä liikkumisen palveluja. Kohderyhmänä ovat erityisesti matkailualan yritykset.

”Pääkaupunkiseudulla julkinen liikenne on helppo ja vaivaton tapa liikkua. Silti on tunnistettu kohteita, joihin perille asti pääsy koetaan hankalaksi. Tämä voi hidastaa kohteen kehitystä ja kasvua. Perille Asti -hankkeessa tavoitteenamme on kehittää markkina-  ja asiakaslähtöisiä liikkumisen palveluja. Nämä palvelut täydentävät nykyistä liikennejärjestelmää ja tekevät matkaajan perillepääsystä helppoa”, projektipäällikkö Anu Peltola Vantaan kaupungilta sanoo.

Perille Asti -hankkeen kohdealueet sijaitsevat Espoossa Nuuksiossa ja Rantaraitin alueella, Vantaalla Aviapoliksessa ja muissa matkailukohteissa sekä Helsingissä Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueilla. Hankkeen päätoteuttaja on Vantaan kaupunki, osatoteuttajina ovat Aalto-korkeakoulusäätiö, Forum Virium Helsinki, Espoo Marketing, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Demos ry.

Hanke päättyy vuoden 2019 lopussa ja sen budjetti on 1 853 106 euroa.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Anu Peltola
Vantaan kaupunki
anu.peltola(at)vantaa.fi
puh. 09 839 22519