Siirry sisältöön

Nyt kehitetään opastamisen ekosysteemiä

Syyskuun alussa 2017 alkoi 6Aika-hanke Opastamisen ekosysteemi. Hankkeessa on kaksi tarvekokonaisuutta, opastaminen normaalitilanteessa ja suurten väkijoukkojen opastaminen. Hankkeessa käsitellään näitä kokonaisuuksia sekä kaupunkien että yritysten näkökulmasta. Kaupunkien tulee luoda selkeät suunnitelmat opastamisen kehittämiselle ja hallinnoinnille sekä avata rajapintojaan yritysten käyttöön. Myös opastamiseen liittyvät haasteet ja ongelmat tulee avata yrityksille, jotta nämä voivat kehittää niihin ratkaisuja. Tämän yhteistyön mahdollistamiseksi Opastamisen ekosysteemi -hanke suunnittelee ja kehittää innovaatioalustan.

”Tähtäämme kokonaisvaltaiseen opastussuunnitelmaan, joka toimisi eräänlaisena käsikirjana muille 6Aika-kaupungeille. Haluamme vahvistaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä ja kehittää uusia toimintatapoja. Uutta ja innovatiivista lähestymistapaa jokapäiväiseen opastamiseen haetaan esimerkiksi nopeilla kokeiluilla, työpajoissa ja hackathoneissa”, projektipäällikkö Elina Malén Turku Science Parkista sanoo.

Hankkeen päätoteuttaja on Turku Science Park, osatoteuttajina ovat Helsingin kaupunki, Turun kaupunki, Tampereen kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu.

Hanke kestää elokuun loppuun 2019 ja sen budjetti on 2 086 705 euroa.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Elina Malén
Turku Science Park
elina.malen(at)turkusciencepark.com
puh. 0400 748 30