Siirry sisältöön

Uusi CoHeWe-hanke kehittää yhteistyötä julkisen terveydenhuollon ja yritysten välillä

Elokuussa alkoi terveys- ja hyvinvointialan 6Aika-hanke CoHeWe. ”CoHeWen päätavoitteena on kehittää yhteistyötä julkisen terveydenhuollon ja yritysten kesken. Kunnilla ovat merkittävä rooli palveluiden järjestämisessä sote-alalla, joten jos yhteistyölle saadaan hyvin toimivat mallit, se näkyy pidemmällä tähtäimellä myös yritysten liikevaihdossa”, projektipäällikkö Niko Lönn Taysin Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokeskuksesta sanoo.

CoHeWe:ssa kehitetään ja testataan uusia palveluja, jotka ovat luonteeltaan terveyttä ja hyvinvointia edistäviä tai sairauksia ennaltaehkäiseviä palveluja, kuten kuntouttamisen palveluja tai etämittaus- ja omahoitopalveluja. Hankkeessa mukana olevat kaupungit kehittävät palveluja yhdessä yritysten, kaupunkilaisten ja hoitotyön ammattilaisten kanssa.

CoHeWe rakentaa aiempien kokeilujen päälle

CoHeWe:ssa hyödynnetään oppeja aiemmasta kehittämistoiminnasta. Tampereella peilataan kokemuksia Smart Tampere -ohjelmassa käytetystä Smart Health yhteiskehittämisen toimintamallista. Oulussa haetaan oppeja OuluHealth Labsin kokemuksista yritysten ratkaisujen testaamisessa. Helsingissä hyödynnetään Fiksu Kalasatama 6Aika-hankkeessa syntyneitä nopeita kokeiluja.

”Vaikuttavuuden arviointi on olennainen osa hanketta, ja siitä vastaa Laurea-ammattikorkeakoulu. Meillä tulisi olla selvää näyttöä saavutetuista hyödyistä, kuten säästetyistä kustannuksista”, Lönn toteaa.

CoHeWe eli Co-created Health and Wellbeing -hanketta koordinoi Tampereen yliopistollinen sairaala. Hankkeessa ovat mukana Forum Virium Helsinki, Laurea-ammattikorkeakoulu, Oulun kaupunki, Oulun yliopisto, Tampereen kaupunki ja Vantaan kaupunki.

CoHewe päättyy vuoden 2020 lopussa ja sen budjetti on 1 894 253 euroa.

cohewe.eu

Lisätietoja:
Niko Lönn
projektipäällikkö
Tampereen yliopistollinen sairaala Tays, Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokeskus
puh. 040 5159019, niko.lonn(at)pshp.fi