Siirry sisältöön

Uusi Citylogistiikka-hanke kehittää kevyitä jakeluratkaisuja kaupunkien keskustaan

Elokuun alussa alkoi uusi 6Aika-hanke Citylogistiikan uudet ratkaisut.  Hankkeessa pilotoidaan viimeisen kilometrin kevyitä jakeluratkaisuja, itseohjautuvaa jakeluliikennettä, drone-jakelua sekä muita lähijakeluratkaisuja.

”Dronejen lisäksi uudet ratkaisut voivat olla esimerkiksi yhteiskäyttöisiä, siirrettäviä lähijakeluasemia, kaluston yhteissäilytysratkaisuja ja jakamistalouteen liittyviä palveluja”, projektipäällikkö Jere Lumikko Turun kaupungilta visioi.

Hankkeen aikana on tarkoitus arvioida liiketoimintamahdollisuuksia, joita piloteista nousee.  Hanke tukee myös uusien palvelukokonaisuuksien syntymistä ja etsii uusia toimintamalleja logistiikka-alan toimijoiden väliseen yhteistyöhön.

Linjassa kaupunkien ilmastostrategioiden kanssa

Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeen perimmäisenä tavoitteena on kehittää yritysten kuljetuksia kustannustehokkaiksi ja kestäviksi. Kevytjakelulogistiikkaan panostaminen on linjassa kaupunkien ilmastostrategioiden kanssa, joista ilmenee halu autoliikenteen määrän vähentämiseen keskusta-alueilla ja ihmisten turvallisuuden ja viihtyvyyden lisäämiseen kaupunkien keskustassa liikuttaessa.

Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeen päätoteuttaja on Turun kaupunki. Hankkeessa ovat mukana Forum Virium Helsinki, Tampereen ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu ja Varsinais-Suomen liitto/Valonia.

Hanke kestää joulukuun loppuun 2020 ja sen budjetti on 1 337 065 euroa.

Lisätietoja:
Jere Lumikko
projektipäällikkö
Turun kaupunki
puh. 040 184 7328
jere.lumikko(at)turku.fi