Siirry sisältöön

Syksyn 6Aika EAKR-haussa valittu hanke keskittyy yritysalueiden vähähiilisyyteen

19.12.2018 | Uutiset

Photo by Clem Onojeghuo from Pexels

6Aika-strategian johtoryhmä teki rahoitusesityksen EAKR-pilottihankkeista kokouksessaan 19.12.2018. Uudenmaan liitolle esitetään rahoitettavaksi Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet (HNRY) -hanketta (hakemusnumero 306200), jossa kehitetään yritysten ja yritysalueiden, esimerkiksi satamien ja työmaiden, vähähiilisyyttä.

Seuraavaksi Uudenmaan liitto käy hankekonsortion kanssa rahoitusneuvottelut, joiden jälkeen rahoittaja tekee juridiset rahoituspäätökset hankkeen rahoittamisesta.

Hankehakemuksia saapui viisi

Syksyn 2018 EAKR-hankehaku oli kokonaisuudessaan kaksivaiheinen, ja varsinaisia hakemuksia jätettiin määräaikaan mennessä viisi kappaletta. Ensimmäiseen hakuvaiheeseen, ideahakuun 13.8.- 10.9.2018, saapui 18 hankeideaa, jotka kaikki arvioitiin ja joille annettiin palaute. Toisessa vaiheessa parhaat ideat saivat sekä kuutoskaupunkien että rahoittajan eli Uudenmaan liiton sparrausta hankehakemuksen tekoon. Varsinaisia hankehakemuksia oli mahdollista lähettää 19.11.2018 asti.

Hankehaussa etsittiin uusia ratkaisuja tai palveluita, jotka kehittävät yritysten liiketoimintaa ja tukevat samalla kuutoskaupunkien vähähiilisyystavoitteita.

Tutustu päättyneen hankehaun tarkempiin aihealueisiin hankehakukuvauksessa.