Siirry sisältöön

Uudet 6Aika-hankkeet kehittävät vähähiilisyyden palveluja ja VR:n käyttöä osaamisen tunnistamisessa

10.06.2019 | 6AikaUutiset

6Aika-strategian johtoryhmä käsitteli kokouksessaan 29.5. hakujaksolla 21.1.-29.3.2019 jätettyjä hankehakemuksia. Johtoryhmä esittää rahoitettavaksi kahta EAKR-hanketta:

  • Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli KIEPPI (hakemusnumero 306866)
  • Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa (hakemusnumero 306885).

Hankkeissa tarjoutuu yrityksille mahdollisuuksia kehittää ja pilotoida kierto- ja jakamistalouden tuotteita ja palveluja sekä vähähiilisen liikkumisen ratkaisuja.

ESR-hankkeista rahoitettavaksi esitetään yhtä hanketta: VR Fast track osaamisen arvioinnin kautta työelämään (hakemusnumero 105092). Hankkeessa kehitetään ja testataan virtuaalitodellisuuden käyttöä osaamisen tunnistamisessa. Tavoitteena on myös lisätä yritysten tietoa virtuaalitodellisuuden hyödyntämisestä erilaisiin työtehtäviin kouluttamisessa ja perehdyttämisessä.

Seuraavaksi Uudenmaan liitto ja Hämeen ELY-keskus käyvät hankekonsortioiden kanssa rahoitusneuvottelut, joiden jälkeen rahoittajat tekevät juridiset rahoituspäätökset hankkeiden rahoittamisesta.

EAKR-haku käynnissä jatkuvasti, ESR-hakujakso käynnistyy 10.8.

Tänä vuonna avattiin ensimmäistä kertaa EAKR- ja ESR-hankehaku yhtä aikaa. Hakemuksia saapui ensimmäisellä hakujaksolla yhteensä kymmenen, ja niissä oli mukana yhteensä 30 osatoteutusta.

EAKR-hankehaun nyt käynnissä oleva, toinen hakujakso päättyy 9.8.2019. ESR-hankehaku järjestetään seuraavan kerran 10.8.-18.10. EAKR-hankehaussa etsitään uusia ratkaisuja tai palveluita, jotka kehittävät yritysten liiketoimintaa ja tukevat samalla kuutoskaupunkien vähähiilisyystavoitteita. ESR-hankehaku keskittyy pääasiassa korkeaan teknologiaan ja digitalisaatioon liittyvän osaamisen aktivointiin ja lisäämiseen, kasvavien alojen yritysten työvoimatarpeeseen ja osaajapulaan vastaamiseen sekä uusiin ja innovatiivisiin ratkaisuihin työllistymisvalmiuksien ja työllistymisen edistämiseksi.

Lue lisätietoja 6Aika-hankehakuilmoituksista:
EAKR-haku
ESR-haku (29.3. suljettu haku)