Siirry sisältöön

Turussa sparrataan Skanssia

04.03.2016 | TurkuUutiset

Turun Skanssin alueelle suunnitellaan uutta kaupunginosaa, jossa yhdistyvät älykkyys, yhteisöllisyys ja ekologisuus. Skanssin puistosuunnitelma ja infran yleissuunnitelma ovat edenneet kommentointivaiheeseen.

Turussa on koottu sparrausryhmä Skanssin suunnittelu- ja kehitystyötä tukemaan. Sparrausryhmän tarkoituksena on ideoida ja kommentoida valmisteilla olevia suunnitelmia ja nostaa asukkaan näkemykset tietoon. Sparrausryhmä kokoontuu aina tarvittaessa pohtimaan Skanssiin liittyviä eri teemoja projektipäällikkö Oscu Uurasmaan johdolla.

Sparrausryhmä sai 10.2.2016 etunenässä kuulla suunnitelmista, miten kestävä liikkuminen aiotaan Skanssissa tulevaisuudessa mahdollistaa. Tapaamisen alussa esiteltiin alueen suunnittelun ajankohtaisia kuulumisia kuten tontinluovutuskilpailusta ja puistosuunnitelmaluonnoksista.

Yhteiskäyttö keskiössä

Skanssiin suunnitellaan asukkaiden käyttöön jopa seitsemää yhteiskäyttöautoa. Raatilaiset ideoivat, milloin he itse tarvitsisivat yhteisessä käytössä olevaa autoa. Yhtä mieltä oltiin siitä, että autoja  pitäisi voida varata etukäteen.

–Ideologiana on se, että mitä vähemmän autoja, sitä enemmän vapautuu kaupunkitilaa muuhun käyttöön, projektityöntekijä Janne Rinne kertoi Turkuunkin rantautuneista yhteiskäyttöautoista.

Turun ammattikorkeakoulussa muotoilua opiskeleva Ann-Sofi Österberg esitteli luonnoksiaan yhteiskäyttöpyörien ja -tavaroiden säilytyskatoksiksi. Österbergin tekemistä vaihtoehdoista raatilaiset äänestivät eniten heitä miellyttävät katokset, joiden pohjalta suunnittelua jatketaan.

Vaikuta Skanssiin! -tilaisuudet

Skanssin puistosuunnitelma ja infran yleissuunnitelma ovat edenneet kommentointivaiheeseen. Vaikuta Skanssiin! -tilaisuudet kokoavat kaupunkilaiset, yritykset ja muut kiinnostuneet kuulemaan suunnitelmista ja kommentoimaan niitä. Palautetta hyödynnetään jatkosuunnittelussa. Tilaisuudet järjestetään Skanssin ostoskeskuksessa keskiviikkona 30.3.2016 klo 17.00-19.30 ja torstaina 31.3.2016 klo 14.00-16.30. Ilmoittaudu tästä.

Vaikuta Skanssiin! tarjoaa myös yrityksille mahdollisuuden kuulla alueen suunnittelun ja rakentumisen edistymisestä ja verkostoitua kestävän kaupunkikehityksen ammattilaisten kanssa. Yritykset voivat varata omaan esittelypisteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Haluatko sparrausryhmään? Ota yhteyttä: osallisuus(at)turku.fi

Lisätietoja:
Oscu Uurasmaa (Skanssin suunnittelu)
Kaavoitusarkkitehti
oscu.uurasmaa(at)turku.fi