Siirry sisältöön

Turkuun innovaatio- ja vierailukeskus

28.01.2016 | TurkuUutiset

Turku Science Parkiin suunnitellaan avautuvaksi vuonna 2017 pohjoismaiden ensimmäinen vierailukeskus, joka tarjoaa yrityksille uudenlaisen mahdollisuuden tuotteidensa ja innovaatioidensa esittelyyn. Uuden vierailukeskuksen myötä kaikenkokoisilla yrityksillä on mahdollisuus hyödyntää aikaisemmin vain suurten yritysten, yliopistojen tai kaupunkien yksinoikeudeksi miellettyä konseptia toimintansa tai tuotteidensa esittelyyn.

Uusi vierailu- ja innovaatiokeskus aukeaa Turun elinkeinoelämän ja tutkimuksen ytimeen Turku Science Parkiin, tarjoten yrityksille oman vierailukeskuksen hyödyt ja puitteet ilman oman tilan kustannuksia.

– Luonnollinen valinta vierailukeskuksen sijainnille oli Turku Science Park, jonne yrityspalvelut muutenkin keskittyvät. Turun Teknologiakiinteistöt Oy vastaa alueen kiinteistökehittäjänä vierailukeskuksen toteuttamisesta yhdessä Turun Seudun Kehittämiskeskuksen kanssa. Tämän hankkeen yhtenä tavoitteena onkin vahvistaa Turku Science Parkia dynaamisena yritysalueena, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Yritysten käyttöön showroom

Vierailu- ja innovaatiokeskukseen tulee showroom, jonne yritykset voivat rakentaa oman elämyksellisen maailmansa, johdattaa vierailijan tuotantoprosessiinsa tai lanseerata näyttävästi tuotteitaan. Showroomin lisäksi vierailukeskukseen tulee kaupunkisuunnittelutila, jossa esitellään erilaisia kaupungissa toteutettavia hankkeita. Esillä ovat myös turkulaiset korkeakoulut ja niiden huippututkimus.

– Alueen osaamista esittelevää tilaa on Turkuun kaivattu jo pitkään. Sitä on kaivattu milloin yritysneuvottelun puitteiksi, milloin kertomaan ulkomaisille sijoittajille alueen vahvuudesta ja tulevaisuuden visioista. Vierailukeskus on myös kaupunkibrandayksen työväline, joka rakentaa positiivisia mielikuvia kertomalla alueen teollisuuden tarinaa, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Vierailu- ja innovaatiokeskus -hanke on osa Avoimet innovaatioalustat kärkihankkeen Turun osatoteutusta, jota Turun Seudun Kehittämiskeskus hallinnoi.

Lisätietoja:
Turun Seudun Kehittämiskeskus
Hele Kaunismäki
Projektipäällikkö
hele.kaunismaki(at)turku.fi
Puh. 050 559 0374