Siirry sisältöön

Tietoja yrityksille suunnatuista kehittämis- ja kasvupalveluista kootaan yhteen kaupungeissa

Kuva: Shutterstock

Kesällä päättyneen Kasvun ekosysteemit -hankkeen työ jatkuu kahdessa uudessa 6Aika-hankkeessa. Molemmat hankkeet alkoivat heinäkuussa ja kestävät kesäkuun loppuun 2022.

Kasvun ekosysteemit 2 – kaupunki kokeilualustana -hanke rakentaa kokeilualustan, johon kootaan tietoa kaupunkien TKI-yhteistyön mahdollisuuksista yrityksille.

”Alustalle kootaan materiaalipankki sekä kuvataan kaupunkikohtaiset prosessit ja rakennetaan yritysten tarpeita vastaava toimintamalli. Vahvistamme yritysten kokeiluosaamista myös valmennuksilla”, projektipäällikkö Anna-Mari Sopenlehto-Jokinen Turun kaupungilta kertoo.

Sopenlehto-Jokisen mukaan systematisoidut mallit, joita hanke tuottaa, auttavat yrityksiä tuomaan tuotteita markkinoille parempina ja nopeammin. Kaupunkeja mallit auttavat tarjoamaan asukkaille uusia palveluja yhteisesti sovituin pelisäännöin.

Hanketta koordinoi Turun kaupunki, muut osapuolet ovat BusinessOulu ja Vantaan kaupunki. Hankkeen budjetti on 207 320 euroa.

Palveluja kasvuyrityksille yli kaupunkirajojen

Toinen Kasvun ekosysteemit -täydennyshanke, Kasvuohjelmien digitaaliset sisällöt -hanke kokoaa yhteen tiedot tarjolla olevista kasvuohjelmasisällöistä ja tuottaa alustan tietojen jakamista varten. Hanke kehittää myös toimintamallin kasvuohjelmien digitaalisten sisältöjen pilotointia varten.

”Kaupungeilla on yrityksiä varten useita laadukkaita kasvuohjelmia ja muita palveluja. Haluamme tuoda nämä palvelut yhä useamman yrityksen saataville digitaalisesti eri alueilla. Jatkamme yhdessä myös kasvupalvelujen kehittämistä”, asiantuntija Sami Uusitalo Turku Science Parkista taustoittaa.

”Aloitamme työn kartoittamalla hankkeessa mukana olevien organisaatioiden kesken kaikki jakamiseen sopivat ohjelmat ja palvelut. Tästä siirrymme pilotoimaan jaettavia sisältöjä. Pian esimerkiksi Tampereella pidettävään mielenkiintoiseen mentorointitapahtumaan voivat osallistua yritykset myös Oulusta ja Turusta”, Uusitalo havainnollistaa.

Hanketta vetää Turku Science Park, mukana ovat myös BusinessOulu ja Business Tampere. Hankkeen budjetti on 299 145 euroa.

Lue lisää: Kasvun ekosysteemit 2 – kaupunki kokeilualustana

Lue lisää: Kasvun ekosysteemit 2 – kasvuohjelmien digitaaliset sisällöt

Ota yhteyttä:

Anna-Mari Sopenlehto-Jokinen
projektipäällikkö
Kasvun ekosysteemit 2 – kaupunki kokeilualustana
Turun kaupunki
anna-mari.sopenlehto-jokinen(at)turku.fi, puh. 050 559 0239

Sami Uusitalo
asiantuntija
Kasvun ekosysteemit 2 – kasvuohjelmien digitaaliset sisällöt
Turku Science Park
sami.uusitalo(at)turkubusinessregion.com, puh. 050 434 1811