Siirry sisältöön

Nopeiden kokeilujen ohjelma Kalasatamassa

06.10.2015 | HelsinkiUutiset

Onko sinulla tai yritykselläsi hyvä idea, jonka haluaisit jalostaa tulevaisuuden kaupunkipalveluksi? Tule mukaan Nopeiden kokeilujen ohjelmaan.

Nopeiden kokeilujen ohjelman ensimmäinen kierros on nyt käynnissä. Mukaan otetaan pienen budjetin (1 000–8 000 eur) kokeiluja, jotka voi toteuttaa 1kk–6kk aikana. Kokeilujen avulla halutaan luoda uusia palveluita tai niiden aihioita Helsingin Kalasatamaan.

Kierroksen teemoina ovat resurssiviisas energiakäyttäytyminen sekä uudenlaiset kaupunkitilat, tilojen yhteiskäyttö ja yhteisöllisyys. Mukaan valitaan 35 kokeilua, joita rahoitetaan yhteensä enintään 30 000 eurolla. Tarjouskierros sulkeutuu 30.10.2015.

Tervetuloa infotilaisuuksiin

Ennen tarjouskierroksen sulkeutumista järjestetään kaksi infotilaisuutta. Molemmat tilaisuudet pidetään Pentagon Designin tiloissa (osoite: Vilhonvuorenkatu 11, Helsinki). Infotilaisuuksiin voi ilmoittautua tästä linkistä.

  • Infotilaisuus 8.10.2015 klo 16.00–18.00
    Teemana on resurssiviisas energiakäyttäytyminen. Alustamassa ovat Teemu Kettunen (HSY) ja Heikki Waris (CoReorient). Kettunen kertoo Helsingin aurinkoenergiakehityksestä ja talokohtaisen datan hyödyntämisestä, Waris puolestaan esittelee tavaroiden kimppakyytiä tarjoavan Piggybaggy-palvelun. Veera Mustonen ja Kaisa Spilling Forum Virium Helsingistä esittelevät Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelman ja vastaavat kysymyksiin.
  • Infotilaisuus 13.10.2015 klo 16.00–18.00
    Tilaisuuden teemana ovat uudenlaiset kaupunkitilat, tilojen yhteiskäyttö ja yhteisöllisyys. Käytännön esimerkkejä antavat alustuksissa Nappi Naapuri -palvelua kehittänyt Pauliina Seppälä (Yhteismaa) sekä Teurastamon yrittäjien edustaja Matti Santala. Forum Virium Helsingin Kaisa Spilling esittelee Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelman ja vastaa kysymyksiin.Ilmoittaudu:

Fiksu Kalasatama yhteiskehitysympäristönä

Fiksu Kalasatama -hanke kuuluu 6Aika-strategian Avoimet innovaatioalustat -painopistealueeseen. Se on osa Helsingin kaupungin kärkihanketta jota koordinoi Forum Virium Helsinki. Fiksun Kalasataman tavoitteena on rakentaa Kalasatamasta yksi Euroopan houkuttelevimmista yhteiskehitysympäristöistä. Nopeiden kokeilujen ohjelma tähtää erityisesti uuden liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun. Tarkoituksena on synnyttää alueelle laadukkaita ja helposti saavutettavia palveluita ketterien pilottien ja kokeilujen avulla.

Lisätietoja:
Kaisa Spilling
Forum Virium Helsinki
Puh. 040 7448831
kaisa.spilling(at)forumvirium.fi