Siirry sisältöön

Tarjoa Helsingin Kalasata­maan fiksu ilmasto­positiivinen kokeilu

02.12.2016 | HelsinkiUutiset


Kuva: Laura Oja, Helsingin kaupungin kuvapankki

Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelman Smart & Clean -tarjouskierros on auki. Tervetuloa infotilaisuuteen 7.12.2016 kuulemaan lisää.

Tarjoa Kalasatamaan fiksu ilmastopositiivinen kokeilu. Ratkaisut voivat liittyä liikkumiseen, kaupunkitilan käyttöön tai rakentamiseen ja asumiseen. Kokeilussa voidaan hyödyntää esim.

  • Alueen energiadataa
  • KNX-taloteknisiä rajapintoja
  • 3D-malleja tai virtuaalitodellisuutta

Perehdy tarjouspyyntöön ja tarjouslomakkeeseen. Tarjouskierros toteutetaan yhteistyössä pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiön kanssa.

Nopeiden kokeilujen ohjelma hankkii 3–5 ketterää ja innovatiivista palvelukokeilua max. 8000€. Kokeilua voivat tarjota pienet tai suuret yritykset, start-upit, yhdistykset tai vaikkapa tutkimusryhmät.

Jätä tarjouksesi kokeilusta 15.1.2017 mennessä. Kokeilut käynnistyvät Kalasatamassa helmikuussa 2017.

Tervetuloa infotilaisuuteen 7.12.

Oletko kiinnostunut jättämään tarjousta Nopeiden kokeilujen ohjelmaan? Tule infotilaisuuteen 7.12. kuulemaan lisää!

Fiksun Kalasataman vetäjä Veera Mustonen avaa, miksi Kalasatamassa ylipäätään kokeillaan. Nopeiden kokeilujen ohjelmaa luotsaava Kaisa Spilling puolestaan puhuu juuri käynnistyneestä kokeilukierroksesta sekä antaa sparrausta ja vinkkejä tarjouksen tekemiseen.

Myyntipäällikkö Harri Liukku ABB:ltä kertoo tarkemmin taloteknisistä KNX-rajapinnoista ja miten niitä voisi hyödyntää Kalasataman kokeiluissa.

>> Ilmoittaudu infotilaisuuteen

Nopeiden kokeilujen ohjelma

Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmalla halutaan edistää monen toimijan yhteisiä kokeiluja ja kiihdyttää hyvien konseptien kehittymistä palveluinnovaatioiksi sekä uudeksi liiketoiminnaksi.

Vuosina 2016–2017 Fiksu Kalasatama ostaa 15–20 nopeaa kokeilua kirittämään fiksujen urbaanien palveluiden leviämistä. Kokeiluilla halutaan auttaa palvelun kehittäjiä hankkimaan aitoja käyttökokemuksia, luomaan uutta liiketoimintaa sekä saamaan käyttäjäpalautetta palvelun toimivuudesta ja kehitystarpeista.

Lisätietoa Nopeiden kokeilujen ohjelmasta: http://fiksukalasatama.fi/nopeat-kokeilut/

Kalasatamassa on jo toteutettu neljä kokeilua. Parhaillaan käynnissä on kaksi kokeilua. Lisätietoa kokeiluista täällä: http://fiksukalasatama.fi/nopeat-kokeilut/tutustu-kokeiluihin/

Fiksu Kalasatama – osa 6Aika-strategiaa

Osana 6Aika-strategiaa kuutoskaupungit tarjoavat yrityksille innovaatio- ja kehitysympäristöjä uusien tuotteiden kehittämiseen ja testaamiseen. Fiksu Kalasatama on yksi kuutoskaupunkien innovaatioalustoista. Se on osa 6Aika Avoimet innovaatioalustat -kärkihanketta, jossa ovat mukana kaikki Suomen kuusi suurinta kaupunkia, eli Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu ja Turku.

Fiksu Kalasatama -hankkeen tavoitteena on rakentaa Helsingin Kalasatamasta yksi Euroopan houkuttelevimmista yhteiskehitysympäristöistä ja kansainvälisesti tunnistettu smart city -innovaatioalue.