Siirry sisältöön

Tampereella käynnistyi kärkihanketyö

17.06.2015 | TampereUutiset

Tampereella järjestettiin 6Aika-kärkihankkeiden kick off -tapahtuma tiistaina 16.6.2015. Tilaisuudessa esiteltiin Avoimet innovaatioalustat ja Avoin osallisuus ja asiakkuus -kärkihankkeiden Tampereen kaupungin osatoteutushankkeita. Esittelijöinä toimivat Outi Nokkonen (kuvassa ylimpänä), Johanna Kurela, Nina Mustikkamäki  ja Tanja Koivumäki.

Tavoitteena innovaatioalustojen verkosto

Avoimet innovaatioalustat -kärkihankkeen tavoitteena on yhdistää suurimpien kaupunkien innovaatio- ja kehitysympäristöt kansalliseksi avoimien innovaatioalustojen verkostoksi. Innovaatioalustat ovat uusien tuotteiden, palvelujen ja markkinoiden kehittämistä mahdollistavia työympäristöjä. Näitä hyödyntäen koko kaupunkiyhteisö voi yhdessä synnyttää uusia palveluja, ratkaisuja ja liiketoimintaa.

Tampereen kaupungin osatoteutuksen tavoitteena on kaupunginosan elinvoimaisuutta ja innovaatiokyvykkyyttä vahvistavan toimintamallin ja siihen liittyvien työkalujen luominen. Toimintamalli perustuu vahvasti yhteiskehittämiseen. Alueellista mallia kehitetään ja pilotoidaan Tampereen Tesoman alueella.

Käyttäjälähtöisiä palvelujärjestelmiä

Avoin osallisuus ja asiakkuus -kärkihankkeen tavoitteena on uudistaa palvelujärjestelmiä käyttäjälähtöisesti. Tässä kehitystyössä ovat mukana niin liike-elämän edustajat kuin kolmannen sektorin toimijat ja tutkimusorganisaatiot. Olennaista kehitystyössä on, että palveluntuottajat tuottavat oikeita palveluita, oikeaan aikaan ja oikealla tavalla.

Tampereen projektissa keskitytään avoimen palvelujen kehittämisen mallin ja yhtenäisen asiointimallin luomiseen. Projektiin kuuluu myös digitaalisten palvelu- ja osallistumisalustaratkaisujen kehittäminen.

Lisätiedot Avoin osallisuus ja asiakkuus -kärkihanke:
Projektipäällikkö Outi Vasara, outi.vasara@tampere.fi
Projektisuunnittelija Outi Nokkonen, outi.nokkonen@tampere.fi
Projektikoordinaattori Johanna Kurela, johanna.kurela@tampere.fi

Lisätiedot Avoimet innovaatioalustat -kärkihanke:
Projektijohtaja Tanja Koivumäki, tanja.koivumaki@tampere.fi
Projektipäällikkö Nina Mustikkamäki, nina.mustikkamaki@tampere.fi
Projektikoordinaattori Johanna Kurela, johanna.kurela@tampere.fi