Siirry sisältöön

Syksyn 6Aika EAKR-hankehaku keskittyy resurssi­tehokkuuteen ja vähähiilisyyteen

19.06.2018 | 6AikaUutiset

Photo by Clem Onojeghuo from Pexels

6Aika EAKR-hankehaku avautuu 13.8. Haussa etsitään yritysten liiketoimintaa ja kaupunkien hiilineutraaliustavoitteita edistäviä älykkäitä, resurssitehokkaita ja vähähiilisiä ratkaisuja.

Rahoitettavissa hankkeissa tuetaan vähähiilisten tuotteiden, palvelujen ja tuotantomenetelmien kehittämistä ja kaupallistamista sekä uuden teknologian käyttöönottoa ja vähähiilisyyteen keskittyvää tki-toimintaa uuden liiketoiminnan synnyttämiseksi. 6Aika-hankkeissa on tärkeää hyödyntää kaupunkeja kehitysympäristöinä ja ohjata kaupunkien ja kuntalaisten toimintaa kestävämpään suuntaan. Olennaisia kehittämisen ja kokeilujen kohteita ovat matkailu, elämystalous, kiertotalous sekä liikkuminen ja logistiikka. Uudenmaan liitto toimii hankkeiden rahoittajana.

Haku on auki 13.8.-19.11.2018 ja se on kaksivaiheinen. Ensimmäinen vaihe on ideahaku, joka sulkeutuu 10.9.2018. Ideavaiheessa hakijat toimittavat lyhyen kuvauksen hankeideastaan. Haun toisessa vaiheessa hankehakemukset jätetään EURA 2014 -järjestelmään 19.11.2018 mennessä.

Hankeideoista kannattaa olla ensin yhteydessä kuutoskaupunkeihin. Toiseen vaiheeseen edenneet hakijat saavat sparrausta hankehakemuksensa valmisteluun.

Hakuinfo Helsingissä 13.8.

Hakuinfo järjestetään Helsingissä 13.8.2018 klo 13 (Meeting Park Campus, Yrjönkatu 29 C, 4. krs, kokoustila Class 2B). Ilmoittaudu hakuinfoon 8.8. mennessä tästä linkistä.

Haun avautuessa hakuilmoitus julkaistaan Rakennerahastojen sivuilla. Seuraa myös 6aika.fi ja rakennerahastot.fi -sivustojen uutisointia.