Uudessa Bit1-tapahtumassa Helsingin Suvilahdessa valittiin 16.-17.5. Suomen paras opiskelijoiden tuottama peli. Tapahtuma järjestettiin osana 6Aika Osaamisen pelimerkit -hanketta.
Bit1 Game Awardin sai tiimi Colbanum Tampereen ammattikorkeakoulusta pelillään Space Hen Hassle, toiseksi tuli Metropolia Ammattikorkeakoulun tiimi Bob pelillään Bob Belongs to Heaven sekä kolmanneksi TAMK Games Academyn tiimi Period of Play pelillään Dante´s Infernya. Finnish Game Day ’18 ja Pietarissa järjestettävä White Nights -konferenssi tarjoavat voittajatiimeille ständipaikat ja sisäänpääsyliput kahdelle kunkin tiimin jäsenelle. Lisäksi tiimit saavat Metropolialta matkastipendit.

Valintaraadissa alan kovia ammattilaisia
Valintoja oli tekemässä kovan luokan pelialan ammattilaisten kaarti: Mikko Kodisoja Supercelliltä, Samuli Syvähuoko Sisu Game Venturesilta, Teemu Närhi Fingersoftilta, Karoliina Korppoo Veikkaukselta sekä muun muassa Remedyssä ja Nitrolla toimiva Wilhelm Taht. Bit1-tapahtumassa saatiin kuulla myös ammattilaisten puheenvuoroja alan kehityksestä.
”Olen melkoisen vaikuttunut tapahtumasta. On myös hienoa, että nämä yritykset ovat täällä luomassa yhteyksiä pelialan kouluihin”, Wilhelm Taht sanoi.
Kilpailijat kokivat tuomareilta ja muilta osallistujilta saamansa palautteen erittäin hyödylliseksi. Rakentava palaute niin pitchausten kuin pelitestausten aikana otettiin hyvin vastaan.
Kilpailuun haki yhteensä 47 tiimiä ympäri Suomen PC-, mobiili- ja VR-peleillä. Ennakkokarsinnat, PreBitit, pidettiin Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Turun ennakkokarsinta oli osa ICT Showroomia.
Jatkoa Tampereella
Ensi vuonna finaali pidetään Tampereella.
”Tällaiselle kilpailulle on selkeästi tarvetta Suomessa. Tämä on mahdollisuus näyttää pelialan opiskelijoiden taitojen tasoa ammattilaisille, auttaa heitä kehittämään pelejään ja helpottaa työllistymistä alalle”, kilpailun isä ja Metropolia Ammattikorkeakoulun pelikouluttaja Juha Huhtakallio sanoi.
Bit1-kilpailun tuomarit kertovat videolla vaikutelmiaan tapahtumasta ja siitä, millaisia taitoja kannattaa opiskella.
Osaamisen pelimerkit -hanke käynnistyi 1.11.2017 ja päättyy 31.10.2019. Hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoittavana viranomaisena toimii Hämeen ELY-keskus.
Teksti: Metropolia Ammattikorkeakoulu
Kuvat ja video: Tuukka Lindholm
Lisätietoja:
bit1.fi
pelimerkit.metropolia.fi
projektipäällikkö Saija Heinonen (saija.heinonen(at)metropolia.fi)
peliasiantuntija Juha Huhtakallio (juha.huhtakallio(at)metropolia.fi)