Siirry sisältöön

Smart City -tapahtuma ja Mindtrek

16.10.2016 | TampereUutiset

Tampereella järjestetään 17.-19.10.2016 Smart City -tapahtuma, jonka teemoina ovat mm. kiertotalous, avoin osallisuus, avoimet innovaatioalustat, kaupunkisuunnittelu sekä avoin data. 6Aika on tapahtumassa näkyvästi mukana. Kolme päivää kestävä älykkään kaupungin tapahtuma on osa Mindtrek-teknologiakonferenssia, joka järjestetään Tampereella samaan aikaan. Smart City -tapahtuman järjestävät Tampereen kaupunki, 6Aika-kaupungit ja COSS ry.

Smart City -seminaarin puhujina ovat mm. kaupunkistrategisti ja filosofian tohtori Boyd Cohen sekä tietoturva-asiantuntija ja kolumnisti Petteri Järvinen.

6Aika-kaupungit ovat mukana seuraavissa sessioissa:

Tutustu ohjelmaan täällä.

Tapahtuma houkuttelee niin julkisen sektorin ja tekniikan alan edustajia, kuin kaupunkikehittäjiä, liiketoiminnan innovaattoreita, tutkijoita, opiskelijoita sekä muita aktiivisia kansalaisia. Monipuolinen osallistujien joukko luo uusia mahdollisuuksia viedä eteenpäin ideoita ja suunnitelmia tulevaisuuden älykkäiden kaupunkien kehittämiseen sekä niiden tehokkaaseen hallinnoimiseen.

Avoimuuden puolesta

Mindtrek on kansainvälinen,vuosittain järjestettävä avoimuuden konferenssi. Se järjestetään Tampereella 17.-19.10.2016, nyt jo 20:ttä kertaa. Tänä vuonna tapahtuman aiheina ovat muun muassa avoin lähdekoodi ja avoin data, bisnes, älykäs kaupunki, robotiikka, terveys sekä Internet of Things.

Maanantaina 17.10. klo 16.00–17.00 ”Data-driven business: how do companies do it?” -sessio esittelee kiinnostavia esimerkkejä suomalaisista yrityksistä, jotka liiketoiminnan ytimessä on datan (avoimen datan, big datan) hyödyntäminen. Lisäksi 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihanke ja organisaatiot kuten TIEKE ja COSS kertovat, miten yrityksiä autetaan hyödyntämään dataa liiketoiminnassa.

Smart City -tapahtuman lisäksi Mindtrekin yhteydessä järjestetään Open Source World, IoT Event, ImmersionAcademic Mindtrek sekä EUROCITIES.

http://www.mindtrek.org/2016/smartcity

http://www.mindtrek.org