Siirry sisältöön

The SHIFT lunasti lupauksensa

02.06.2017 | TurkuUutiset

Kuva: Turun kaupungin kuvapankki.

Kansainvälinen The SHIFT -businessfestivaali keräsi yhteen kasvuyritykset, sijoittajat ja vaikuttajat Turun Linnaan 31.5–1.6.2017. Tapahtuman After party -tilaisuus järjestettiin Kakolan vankilassa keskiviikkona 31.5.

SHIFT on syntynyt tarpeesta tehdä asioita toisin – entistäkin osallistavampi tapahtuman ohjelma mahdollisti yksilön ja sen myötä myös organisaation osaamisen kehittymisen tehokkaammin kuin pelkän passiivisen kuuntelun myötä. Kävijät saivat mahdollisuuden sekä aidosti vaikuttaa tulevaisuuden ratkaisuihin että oppia suoraan muilta.

Vuonna 2017 tapahtuman teemana oli yhteistyö niin ihmisten, koneiden kuin yhteisöjenkin välillä. Teknologia muuttaa ja muuttuu jatkuvasti yhteiskunnan vaikutuksesta, ja tämän vuoksi monet alat ovat muutoksen kynnyksellä. Teknologiat, kuten virtuaalitodellisuus, lisätty todellisuus ja tekoäly, avaavat valtavasti uusia mahdollisuuksia. SHIFT keskittyi siihen, kuinka nousevat teknologiat muuttavat terveyden, oppimisen ja energian aloja. Tapahtumaa on ajanut eteenpäin halu tasoittaa tietä ympäristöä säästäville ja eettisille liiketoimintamalleille, jotka kiihdyttävät positiivista yhteiskunnallista muutosta. Sen lisäksi, että tapahtumassa kuultiin inspiroivia pääpuhujia, SHIFT:in ohjelmassa oli myös lukuisia paneelikeskusteluja, työpajoja ja keskusteluhetkiä pyöreän pöydän ympärillä.

6Aika-strategia yhteistyössä Turku Science Parkin kanssa esittäytyi tapahtumassa omalla pop-up-kontillaan. Kontilla oli mahdollisuus tutustua eri hankkeiden edustajiin ja verkostoitua rennosti eri sidosryhmien kanssa. Kontilla oli kävi paljon vierailijoita eikä bisnesfestivaalin kylmä sää haitannut osallistujia kontissa olevan ilmalämpöpumpun ansiosta. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille ja kontilla vierailijoille!

Konttirakennuksen vieressä seisoo kaksi naista rinnakkain ja katsoo kameraan, vieressä miehiä ja naisia istuu pöydän ympärillä ja keskustelee. Taustalla muita ihmisiä, vehreä ulkotila.
Kuva: Sonja Hyrynsalmi, SparkUp Turku.

”The SHIFT 2017 lunasti lupauksensa yleisömäärällä, mielenkiintoisella ohjelmakattauksella ja hyvällä pöhinällä. Yhteisen tekemisen suuntaa tukevien uusien teknologioiden aiheuttamat arvo- ja moraalihaasteet kirvoittivat mielenkiintoisia keskusteluja 6Aika-strategiaa työkseen toteuttavan näkökulmasta ja kaupungin kehittäjän näkökulmasta antoisimpia olivat ehkäpä tulevaa yhteistyötä ja innovaatioita virittelevien kohtaamisten runsaus. Kruununjalokivenä oli lisäksi ainutlaatuiseen Kakolan miljööseen järjestetty After Party, jossa kontaktointi jatkui rennommissa merkeissä”, kertoo Tarja Vuorinen Turun kaupungilta. Vuorinen toimii projektipäällikkönä Kuutoskaupunkien avoin data –kärkihankkeen Turun osatoteutuksessa.

6Aika-kontin lisäksi 6Aika-strategia oli vahvasti mukana bisnesfestivaalin yhteydessä järjestetyssä Smart City –seminaarissa. Seminaari käsitteli julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteistyötä urbaanien haasteiden ratkaisemisessa. Tilaisuudessa mm. julkistettiin citybusiness.fi –portaali, jonka kautta 6Aika-kaupungit markkinoivat innovaatioalustojaan yritysten tuotekehitys- ja innovaatiotoimintojen tueksi. Portaali on kehitetty 6Aika-strategian avoimet innovaatioalustat –kärkihankkeessa, jossa kuutoskaupungit yhdistävät omat innovaatio- ja kehitysympäristönsä avoimien innovaatioalustojen verkostoksi.

Lisää tunnelmia vuoden 2017 SHIFTistä löytyy muun muassa seuraavista linkeistä.

http://www.turku.fi/en/news/2017-05-30_shift-brings-different-sized-companies-together

http://www.turkusciencepark.com/fi/spark-uutiset/1640/shift-ylitti-tavoitteet-katse-jo-vuodessa-2018/

http://www.turkusciencepark.com/fi/spark-uutiset/1636/shiftin-smart-city-seminaari-julkisti-citybusinessfi-portaalin/

http://www.visitturku.fi/uutinen/2017-05-19_kansainvaliset-huippukokit-mukaan-shiftiin

https://www.facebook.com/sparkupturku/posts/1215798898566425

https://twitter.com/SparkUpTurku