Siirry sisältöön

Sähköisen liikkumisen katutapahtuma Helsingissä 22.9.

16.09.2015 | HelsinkiUutiset

Voittaako Hollannin suurlähettiläs Helsingin apulaiskaupunginjohtajan? Entä sähköauto sähköpyörän? Leikkimielisen kilpailun tavoitteena on selvittää nopein menopeli Pasilasta Iso Roobertinkadulle. Kilpailuun osallistuvat muun muassa apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki, Alankomaiden suurlähettiläs Cees Bansema, toimittajat Mikko ’Peltsi’ Peltola ja Aleksi Pahkala. Kulkuvälineinä on erilaisia pyöriä (sähköpyörä, puupyörä, Kickbike), sähköauto ja julkinen liikenne.

Tapahtuma järjestetään Auton vapaapäivänä, tiistaina 22.9.2015 kello 15.00–18.00. Yleisö pääsee testaamaan maksutta erilaisia sähköisiä menopelejä ja polkupyöriä tavarapyöristä sähköpolkupyöriin. Tapahtumassa voi kuunnella fillaripianistia, nauttia ruokapyörien tarjonnasta ja huoltaa pyörät.

Ilmastokatu Helsinkiin

Tapahtumapaikka, Iso Roobertinkatu, on Helsingin ensimmäinen kävelykatu ja se on nyt valittu Helsingin Ilmastokaduksi. Suunnitelmissa on Iso Roobertinkadun peruskorjaus, johon sisällytetään erilaisia ilmastoviisaita ja viihtyvyyttä lisääviä ratkaisuja.

Ilmastokatu on yksi 6Aika-strategian pilotti- ja kokeiluhankkeista Avoimet innovaatioalustat -painopistealueella. Tavoitteena on perustaa Helsinkiin ja Vantaan Tikkurilaan ilmastoystävällisten ratkaisujen kadut, joissa alueen yritykset ja asukkaat kehittävät yhdessä kaupungin ilmastokumppaneiden kanssa tulevaisuuden keskustaa. Ilmastokadut toimivat yritysten uusien ratkaisujen ja toimintamallien testialustana sekä referenssialueena sekä yrityksille että kaupungeille.

Sähköisen liikkumisen katutapahtuman järjestävät yhteistyössä HSY:n Ilmastoinfo, Alankomaiden suurlähetystö sekä Helsingin kaupungin ympäristökeskus. Tapahtuma on myös osa Euroopan Liikkujan viikkoa.