Siirry sisältöön

Roboboost lisää robotiikan osaamista yrityksissä ja oppilaitoksissa

Kuva: Pexels

Robotiikan osaajista on pulaa kasvuyrityksissä ja rakennemuutoksen kohteena olevissa yrityksissä. Uusi 6Aika-hanke Roboboost kouluttaa yritysten työntekijöitä robotiikasta ja robotiikan oheisteknologioista. Hanke keskittyy korkean osaamisen älytuotantoon, terveys- ja hoitoalaan ja tuotantoyrityksiin eri teollisuudenaloilla. Yritysten lisäksi Roboboost aikoo kouluttaa julkisorganisaatioiden ja oppilaitosten työntekijöitä, opiskelijoita ja alanvaihtajia.

”Hankkeessa tuotetaan uusia koulutuskokonaisuuksia robotiikasta eri toimialoille, koulutusasteille ja jatkuvaa oppimista varten. Myös muutosvalmennus ja uusien toimintamallien luominen yritysten ja oppilaitosten väliseen yhteistyöhön on hankkeessa keskeistä”, yliopettaja Päivi Haho Metropolia ammattikorkeakoulusta kertoo. Koulutusten lisäksi hanke aikoo järjestää valmennuksia ja kokeiluja.

”Kun yksilöt oppilaitoksissa ja pk-yrityksissä saavat lisää korkean teknologian osaamista, se luo potentiaalia hyvinvointiin ja yritysten liiketoiminnan kasvuun”, Haho sanoo.

Roboboost alkoi huhtikuussa ja jatkuu vuoden 2021 loppuun saakka. Metropolia ammattikorkeakoulu koordinoi hanketta, mukana hankkeessa ovat myös Laurea ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Turun ammatti-instituutti TAI ja Vantaan ammattiopisto Varia. Hankkeen budjetti on 1 182 971 euroa.

Lue lisää Roboboostin tavoitteista

Lisätietoja:
Päivi Haho
yliopettaja
Metropolia ammattikorkeakoulu
puh. 040 1677990, paivi.haho(at)metropolia.fi