Siirry sisältöön

QGIS Paikkatiedon perusteet -koulutus

26.04.2017 | Uutiset

QGIS on kevyt, tehokas ja monipuolinen avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelma, joka tukee yleisimpiä paikkatietoformaatteja, -analyyseja ja -muunnoksia.

QGIS paikkatiedon perusteet -koulutuksessa tutustutaan QGIS -paikkatieto-ohjelmiston keskeisimpiin toimintoihin, lisäosiin sekä avointen paikkatieto-aineistojen käyttöönottoon ja hyödyntämiseen. Koulutus on yrityksille maksuton. Lue lisää paikkatiedon hyödyntämisestä yritysmaailmassa

Koulutus järjestetään yhteistyössä IT-palveluyhtiö Affecton kanssa. Kouluttajana toimii Karttakeskuksella paikkatietoasiantuntijana toimiva Faris Alsuhail.

Koulutuksen aikana käydään mm. seuraavia aiheita:

– Ohjelmiston käyttöliittymä ja asetukset
– Avoimet paikkatieto-aineistot
– Aineistojen avaaminen erilaisilla yhteyksillä
– Aineiston näyttäminen kartta- ja taulukkoikkunassa
– Kartan esitystavan muuttaminen
– Karttatasojen hallinta
– Koordinaatistot
– Kyselyiden tekeminen
– Teemakarttojen tekeminen

Paikka: Affecto Finland (Atomitie 2, 00370 Helsinki)
Aika: 19.5.2017 klo 9-16
Ilmoittaudu, paikkoja on rajoitetusti.

Kenelle

Yrityksille, joille toimipaikan, yhteistyökumppanien ja asiakkaiden sijainti merkitsee tai jotka haluavat perehtyä QGIS ohjelmistoon. Kurssille osallistuvien aikaisempi kokemus muista paikkatieto-ohjelmista ei ole välttämätöntä, sillä kurssin alussa pidetään lyhyt johdanto paikkatietojen perusteisiin. Osallistujilta edellytetään kokemusta yleisimpien Windows -ohjelmistojen käyttämisestä. Osallistujilta ei edellytetä ohjelmointitaitoja.

Tämä maksuton koulutus on de minimis -tuen alaista etua, jota voidaan myöntää lähtökohtaisesti kaikille yrityksille. Lähetämme ilmoittautuneille yrityksille tuki-ilmoituksen ilmoittautumisen jälkeen. Yrityksen on tämän jälkeen ilmoitettava koulutuksen järjestäjälle kuinka paljon on hyödyntänyt kuluvan vuoden ja sitä edeltäneen viimeisen kahden verovuoden aikana etuutta. Tästä koulutuksesta saatavan tuen määrä on 350 euroa.

Koulutuksen järjestää 6Aika Avoin Data -kärkihanke, jossa Suomen kuusi suurinta kaupunkia (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu) avaavat dataa ja rajapintoja, jotta syntyisi mahdollisuuksia uudelle liiketoiminnalle. Kärkihanke kuuluu 6Aika-kaupunkistrategiaan, jossa Suomen suurimmat kaupungit pyrkivät yhteisvoimin kohti avoimia ja älykkäitä palveluja. Lue lisää datapohjaisesta liiketoiminnasta: databusiness.fi