Siirry sisältöön

Puhdas Vallisaari -innovaatiokilpailu avattu!

02.03.2016 | HelsinkiUutiset

Helsingin kaupunki ja Metsähallitus julkistivat Puhdas Vallisaari -innovaatiokilpailun. Kilpailun järjestäjät hakevat luovia ja toteutuskelpoisia teknisiä ratkaisuja, jotta historiallista saarta voidaan kehittää ekologiseksi luontomatkailu- ja virkistyskohteeksi. Kilpailuaika on 1.3.–23.5.2016.

Vallisaari avataan yleisölle

Suomenlinnan kupeessa sijaitsevat suljetut sotilassaaret Vallisaari ja Kuninkaansaari avautuvat yleisökäyttöön keväällä, kun vesibussiliikenne saarille alkaa 14. toukokuuta. Maapenkereellä toisiinsa yhteydessä olevat saaret ovat Metsähallituksen luontomatkailu- ja virkistyskohde, joka täydentää Helsingin matkailutarjontaa merkittävällä tavalla. Saarille odotetaan noin 300 000 kävijää vuodessa.

Keväällä Vallisaarelle avataan kahvila ja satamapalveluita. Tulossa on myös yleisöopastuksia, kohdeopasteita, taukopaikkoja ja kuivakäymälöitä. Lisäksi saarelle rakennetaan retkisatama. Merkityt reitit johdattavat kävijät saaren hienoimmille historiakohteille ja näköalapaikoille. Suuri osa saarista säilytetään luonnontilaisena suojelualueena.

Kolme teemaa

Kilpailussa on kolme teemaa: vesihuolto, energiajärjestelmä ja materiaalitehokkuus sekä älykäs järjestelmien ohjaus ja innovatiiviset käyttäjäratkaisut

Kilpailuun odotetaan erityisesti monialaisten tiimien laatimia ehdotuksia, joissa on teknisten ratkaisujen rinnalla otettu huomioon saarten omaleimaisuus ja matkailunäkökulma. Arvovaltainen asiantuntijaraati arvioi ehdotukset elokuussa. Raadin puheenjohtajana toimii Yhdysvaltain entinen suurlähettiläs Bruce Oreck.

Lisätiedot

Kilpailu:
Helsingin kaupungin kilpailukyvyn kehitys
yritysasiamies Päivi Piispa
paivi.piispa(at)hel.fi
Puh. 040 707 4539

Vallisaari ja Kuninkaansaari:
Metsähallitus
erikoissuunnittelija Minttu Perttula
minttu.perttula(at)metsa.fi
Puh. 040 768 3644