Siirry sisältöön

Päättynyt: Tulevaisuuden Ruokamaailma

Kuva: StockSnap.io Creative Commons CC0

Tulevaisuuden Ruokamaailma on ravintolasta ja myymälästä muodostuva tutkimus- ja kehitysalusta, jossa on mahdollisuus testata ja kehittää uusia tuotteita, palveluita, konsepteja, teknologioita ja ratkaisuja.

Ruoka-alan yritykset keräävät yleensä kuluttajilta palautetta vasta tuotekehityksensä loppuvaiheessa, vähän ennen lanseerausta. Tulevaisuuden ruokamaailma synnyttää uusia kilpailukykyisiä tuotteita ja palveluita, joita ideoidaan sekä testataan todellisissa valintatilanteissa. Se mahdollistaa esimerkiksi koemarkkinoinnin ja tuotekehityksen yhdessä kuluttajien kanssa.

”Tulevaisuuden Ruokamaailma on innovaatioalusta, joka toimii kuin normaali kauppa tai ravintola. Se tarjoaa ainutlaatuisen kehitys- ja testausympäristön sekä yrityksille että akateemiselle ja kaupalliselle tutkimukselle”, visio kehityspäällikkö Mari Norrdal.

Turun Kupittaan kampusalueella sijaitsevaa Tulevaisuuden Ruokamaailmaa voivat hyödyntää hankkeissaan esimerkiksi tutkimuslaitokset ja yliopistot, elintarvikevalmistajat, tukku- ja vähittäiskauppa, palvelutuottajat, konseptikehittäjät sekä analyysi-, pakkaus-, sisustus-, kalustus- ja ICT-yritykset.

Tutkimushankkeessa suunnitellaan kilpailija-, asiakas- ja teknologiakartoitusten pohjalta kehitysympäristölle toimintakonsepti ja kaupallista palvelutarjoamaa. Oulun Serviisin pilotissa seurataan kouluruokalassa asiakkaiden käyttäytymistä uudentyyppisen havainnointiteknologian avulla.

”Tulevaisuuden Ruokamaailma tulee olemaan ruokaketjun innovaatiotyötä eteenpäin vievä ja kokoava alusta. Parhaimmillaan alustalla testatut tuotteet ja palvelut parantavat tulevaisuuden lounasruokailun asiakaskokemusta ja ovat siten osa kansalaisten arkea”, summaa Norrdal.

Budjetti: 286 791 €
Kesto: 1.9.2016-31.3.2018
Hankkeen kotisivut: flavoria.fi

Lue hankkeen tuloksista

Lisätietoja:
koordinaattori Marjo Mäkinen-Aakula
Turun yliopisto
marjo.makinen-aakula(at)utu.fi
puh. 040 7696056

kehityspäällikkö Mari Norrdal
Turun yliopisto
mari.norrdal(at)utu.fi
puh. 040 550 2471