Siirry sisältöön

Päättynyt: TRY OUT! – kiertotalouden ja cleantechin kokeiluja kuutoskaupungeissa

Telaketju-työpaja 2016, Kuva: Sara Malve-Ahlroth

TRY OUT! -hankkeessa annetaan kiertotaloutta ja cleantechiä edistäville yrityksille mahdollisuus kokeilla tuotteita ja palveluita yhdessä asiakkaiden, käyttäjien, kaupunkien ja korkeakoulujen kanssa.

Hankkeessa rakennettava kiertotalouden kokeilualusta pohjautuu vahvasti kokeilukulttuuriin ja yhteiskehittämiseen. Tavoitteena on tarjota yrityksille avoin, monialaiseen kehittämiseen ja kokeiluihin kutsuva ympäristö, jossa on lupa onnistua ja epäonnistua.

Tekstiili 2.0 (Kuvat: Sara Malve-Ahlroth)

On arvioitu, että kiertotalous toisi Suomelle jopa 2,5 miljardin kasvumahdollisuudet. Kiertotalous ja cleantech uudistavat parhaillaan radikaalisti sitä, millaisia palveluja ja tuotteita teemme ja kulutamme.

TRY OUT! -hankkeen tarkoituksena on vauhdittaa kiertotalouteen ja cleantechiin liittyviä innovaatioita sekä lisätä alueelle uutta liiketoimintaa, työpaikkoja ja yrittäjyyttä, sanoo projektipäällikkö Essi Hillgren Turun ammattikorkeakoulusta.

Uuden kiertotalouden kokeilualustan odotetaan synnyttävän uusia markkinavetoisia ratkaisuja ja palveluita, joiden koko ketju aina raaka-aineista tuotannon ja käytön kautta kierrätykseen on ratkaistu kestävällä tavalla tai ne edistävät luonnonvarojen kestävää käyttöä ja vähentävät päästöjä.

Vuosien 2016–2018 aikana Helsingissä ja Turussa järjestetään yrityksille ohjattuja kokeiluja esimerkiksi kehitysohjelman, työpajojen, innovaatioleirien ja tulevaisuusverstaiden muodossa. Lisäksi yritykset pääsevät tutustumaan alan kiinnostaviin edelläkävijöihin ja kehitysorganisaatioihin. Lupaaville kokeiluille annetaan sparrausapua liiketoiminnan kehittämiseen.

TRY OUT! toimii Turussa ja Helsingissä, mutta yhteistyötä tehdään kaikkien kuutoskaupunkien alueella. Kuutoskaupungit ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu. Hankkeessa ovat mukana Turun ammattikorkeakoulu, Demos ry, Turun yliopisto ja Helsingin yliopisto.

Kesto: 1.8.2016-31.10.2018
Budjetti: 554 384 €

Katso täältä TRY OUT! -hankkeen tulokset

Lisätietoja:
Piia Nurmi
Koulutus- ja tutkimusvastaava, Turun ammattikorkeakoulu
piia.nurmi(at)turkuamk.fi
puh. 040-3550931