Siirry sisältöön

Päättynyt: KAOS – Kaupunkimallien osaamispääoman kehittäminen

Digitaalinen paikkatieto ja 3D-kaupunkimallit ovat keskeisessä roolissa kehitettäessä älykkäitä kaupunkeja ja kaupunkien digitaalisia kaksosia. Vaikka Suomessa ollaankin maailman kärkeä paikkatiedon avaamisessa, kaupunkimallinnuksen yleistymistä on jarruttanut käytännön sovellusten ja hyödyntämisratkaisujen vähäisyys, 3D-kaupunkimallien hyödyntämiseen liittyvien käytäntöjen puute kaupunkiorganisaatioissa ja osaamiseen liittyvät puutteet niin kaupunkiorganisaatioissa kuin yrityksissäkin.

KAOS-hanke kehittää koulutuksilla ja tapahtumilla 3D-kaupunkimallintamisen osaamista ja hyödyntämisvalmiuksia yrityksissä sekä Espoon ja Helsingin kaupungeissa. Hanke keskittyy seuraaviin osaamisalueisiin:

  • kaupunkimallintamisen tekniset lähtökohdat
  • 3D-kaupunkimallin toiminta koko organisaation prosesseja tukevana kokonaisuutena
  • 3D-kaupunkimallien hyödyntäminen jaettavana tietovarantona.

Osaamisen tilannetta organisaatioissa kartoitetaan kyselyillä, haastatteluilla ja erilaisissa tilaisuuksissa. Hankkeeseen kootaan monialainen vuorovaikutusryhmä, johon osallistuu kaupunkien eri alojen asiantuntijoiden lisäksi kaupunkimalleja hyödyntävien yritysten ja organisaatioiden edustajia.

Hankkeessa mukana: Aalto-yliopisto (päätoteuttaja), Maanmittauslaitos/Paikkatietokeskus FGI ja Suomen ympäristöopisto SYKLI
Kesto: 1.5.2020-31.3.2022
Budjetti: 237 363 euroa

KAOS-hankkeen sivut

Lisätietoja:
Toni Rantanen
projektipäällikkö
Aalto-yliopisto
toni.rantanen(at)aalto.fi

 

 

 

 

Tutustu KAOS-hankkeen tuloksiin