Siirry sisältöön

Digipore 6Aika-hankkeen tavoitteena on lisätä työllistymistä teknologia-alalle, vahvistaa työnhakijoiden osaamista digitaalisuuteen liittyvissä tiedoissa ja taidoissa sekä lisätä teknologia-alan houkuttelevuutta työnantajana. Lisäksi tavoitteena on luoda nopeilla kokeiluilla uusia palveluja, joista on hyötyä työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville. Palveluissa hyödynnetään verkko-oppimista, yhteisöllistä tiedon rakentamista ja parviälyä.

Digipore-hanke avaa nuorille polkua työelämään ja päivittää kokeneempien työnhakijoiden osaamista. Hanke selvittää yritysten tarpeita ja tarjoaa potentiaalisille työntekijöille mahdollisuuden osaamisensa näyttämiseen yhteistyöyrityksissä.

Digipore tarkastelee kohderyhmäänsä elinkaariajattelun mukaisesti. Eri kaupunkien osatoteutukset keskittyvät eri kohtiin työelämän ja digitalisaation elinkaarta. Oulussa ja Espoossa painopiste on korkeasti koulutettujen työttömien työhön paluussa, muissa kuutoskaupungeissa alle 29-vuotiaissa työnhakijoissa.

Hanke tuo työllisyyden edistämiseen uuden lähestymistavan. Perinteisen, työttömästä henkilöstä lähtevän toiminnan sijaan hanke rakentuu yritysten osaamistarpeille. Hankkeen lähtökohtia ovat myös vastaaminen työn tekemisen tapojen murrokseen ja digitalisaation tuominen erityisesti yhteiskunnallisen syrjäytymisen vaarassa olevien ulottuville.

Hankkeessa mukana: Turun kaupunki (päätoteuttaja), Oulun kaupunki, Espoon kaupunki, Helsingin kaupunki, Vantaan kaupunki ja Tampereen kaupunki

Kesto: 1.9.2018-31.12.2019
Budjetti: 1 103 227 euroa
Hankkeen verkkosivut: Digipore.fi, kokokansandigi.fi

Lisätietoja:
Noora Orvasto
projektipäällikkö
Turun kaupunki
noora.orvasto(at)turku.fi

Tutustu Digipore-hankkeen tuloksiin