Siirry sisältöön

Datasta oivalluksia ja bisnestä (DOB) -hanke vahvistaa yritysten innovaatiotoimintaa hyödyntämällä data-analytiikkaa ja palvelumuotoilua. Hankkeessa kehitettävää innovaatioalustaa hyödynnetään tietopohjaisten palvelujen kehittämiseen matkailuun ja seniorien palveluasumiseen. Lisäksi hankkeessa valmennetaan tietotekniikkayrityksiä data- ja palvelutalouden aikaan.

Hanke jakaantuu kolmeen osioon. Aviapolis palveluja matkaajille -osiossa yhdistellään ja analysoidaan yritysten dataa ja avointa dataa ja kehitetään palvelumuotoilun keinoin uudenlaisia palveluita Helsinki-Vantaan lentokentälle ja koko Aviapolis-alueelle. Hyvä pitkä elämä -osiossa  tutkitaan keinoja, miten terveystutkimus saataisiin entistä nopeammin jalostettua uusiksi palveluiksi ja uudeksi liiketoiminnaksi. Osiossa tehdään mydata-sovelluksia ja rakennetaan Ouluun terveellistä Karjasillan asuinaluetta, ikäihmiset keskiössä.

DOB Valmennuksessa yrityksiä valmennetaan hyödyntämään analytiikkaa ja palvelumuotoilua. Luento- ja harjoitteluvaiheen jälkeen yritykset soveltavat oppeja omassa case-projektissaan yhdessä asiakkaidensa ja kumppaneidensa kanssa. Tuloksena on uusia tuotteita, palveluja ja liiketoimintaa. Ensimmäinen valmennus tehtiin syksyllä 2016 Tampereella.

– Datasta oivalluksia ja bisnestä -hanke yhdistelee data-analytiikkaa ja palvelumuotoilua tuloksena uusia tuotteita ja palveluja, työpaikkoja ja hyvinvointia, toteaa hankkeen operatiivisesta johtamisesta vastaava COSS:n Jyrki Koskinen.

Hankkeessa ovat mukana Tampereen yliopisto, Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry, Oulun yliopisto, Laurea-ammattikorkeakoulu, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Vantaan kaupunki ja TIEKE, Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry.  Lisäksi tehdään tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa.

Kesto: 1.8.2016-31.12.2017
Budjetti: 566 048€
Hankkeen verkkosivut: https://coss.fi/projektit/dob/ 

Lue Datasta oivalluksia ja bisnestä -hankkeen tuloksista

Lisätietoja:
Jyrki Koskinen
COSS ry
hankkeen operatiivinen johtaja
jyrki.koskinen(at)coss.fi
puh. 040 750 3451