Siirry sisältöön

Päättynyt: CoHeWe – Co-Created Health and Wellbeing

CoHeWe 6Aika-hankkeen päätavoitteena on edistää yritysten yhteistyötä kaupunkien kanssa ja mahdollistaa uusien, asiakaslähtöisten hyvinvointi- ja terveyspalveluiden kehittämistä ja käyttöönottoa.

Palvelut ovat luonteeltaan sairauksia ennaltaehkäiseviä ja aktiivista hyvinvointia edistäviä ratkaisuja, kuten terveyttä edistäviä koti-, etä- ja omahoitoratkaisuja, ennaltaehkäiseviä liikunta- ja terveyspalveluja, kuntoutusratkaisuja ja muita uusia digitaalisia ratkaisuja. Kehittämistyön perustana toimivat kuntalaisten ja hoitotyön ammattilaisten tarpeet, jotka jalostetaan palveluiksi yritysten kanssa toteutettavilla matalan kynnyksen kokeiluilla.

Hankkeessa parannetaan yhteiskehittämisen toimintatapoja olemassa olevien kehitysalustojen ja toimintamallien pohjalta. CoHeWen avulla yritykset saavat ensikäden tietoa kehitystarpeista. Yhdessä ammattilaisten kanssa kehitetyt palvelut luovat uusia ja yhä parempia palveluita kuntalaisille.

Yritysten kanssa tehtävät palvelukokeilut yhtenäistetään neljän kaupungin kesken, mikä auttaa yritysten palvelujen skaalautumista kansallisesti. CoHeWe-hankkeessa mukana olevat kaupungit kehittävät noin 35 uutta palvelua tai niiden aihiota yritysten, hoitotyön ammattilaisten ja kaupunkilaisten kanssa. Hankkeen aikana kehittämiseen osallistuu yli 300 yritystä, joista kokeilualustoja pääsee hyödyntämään noin 50.

Hankkeessa mukana: Tampereen yliopistollinen sairaala (päätoteuttaja), Forum Virium Helsinki, Laurea-ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, Oulun kaupunki, Tampereen kaupunki ja Vantaan kaupunki

Kesto: 1.8.2018-31.12.2020
Budjetti: 1 894 253 euroa

Lisätietoja:
Niko Lönn
projektipäällikkö
Tampereen yliopistollinen sairaala, TKI-keskus
niko.lonn(at)pshp.fi
puh. 040 5159019

Tutustu CoHeWe-hankkeen tuloksiin