Siirry sisältöön

Pelifarmi-valmennuksilla erinomaiset tulokset: 2/3 nuorista kiinni töiden tai opintojen syrjään

13.03.2019 | OuluTampereUutiset

Oulussa ja Tampereella järjestetyt Pelifarmi-valmennukset ovat poikineet erinomaisia tuloksia. Pelialan valmennuksiin osallistuneista 17-29-vuotiaista nuorista 2/3 jatkoi töihin tai opiskelemaan valmennuksen jälkeen. Vain 12 prosenttia on palannut työnhakijoiksi.

Valmennuksilla oli myös muita huomattavia vaikutuksia nuorten elämään. Nuorisotutkimusverkosto selvitti, että nuoret saivat pelisuunnittelun taitojen lisäksi mm. verkostoitumismahdollisuuksia ja tietoa vahvuuksistaan. Vaikutukset itsetuntemukseen ja -varmuuteen olivat monen nuoren mielestä merkittävät. Löytyi myös nuoria, joiden kokonaishyvinvointi kasvoi Pelifarmin ansiosta. Pelifarmilla oli merkityksellisyyttä myös sosiaalisena yhteisönä.

Valmennusten taustalla on helmikuun lopussa päättynyt Game Time -hanke. Hankkeessa kehitettiin valmennuksista toimintamalli, jonka hyödyntämistä kaupungit nyt harkitsevat muillakin kuin pelialalla. Tampereen kaupunki jatkaa valmennuksia, samoin hankkeesta syntyneen Pelifarmi Loungen toimintaa. Niin Oulu kuin Tamperekin jatkavat konseptin toista laajentumaa, Pelifarmi eSports -toimintaa.

Lue lisää Game Time -hankkeen tuloksista ja jatkosuunnitelmista

Lisätietoja:

Marko Tiusanen
projektipäällikkö
Oulun kaupunki
marko.tiusanen(at)ouka.fi, puh. 050 520 9646

Kosti Pasanen
projektisuunnittelija
Oulun kaupunki
kosti.pasanen(at)ouka.fi, puh. 040 724 3522

Janne Kaakinen
projektisuunnittelija
Tampereen kaupunki
janne.kaakinen(at)tampere.fi, puh. 040 707 1658