Siirry sisältöön

Pelifarmi antoi nuorten elämälle suunnan – oma yritys ja vakituinen työpaikka

22.09.2020 | OuluTampereUutiset

Pelifarmi-valmennuksissa työttömät nuoret opettelivat pelien tekemistä. Kysyimme kolmelta osallistuneelta, miten Pelifarmi vaikutti heidän elämäänsä ja työllistymiseensä.

Pelifarmi oli osa Game Time 6Aika-hanketta, jonka tavoitteena oli saada 17-29-vuotiaat nuoret kiinni työelämään tai opintoihin. Reilu vuosi sitten päättynyt Game Time toteutettiin Oulussa ja Tampereella. Valmennuksiin osallistui yhteensä 100 nuorta.

Pelifarmilla syntyi oma pelialan yritys

Antti Hietikko oli mukana Pelifarmissa keväällä 2018 Tampereella.

”Lähdin mukaan, koska pelien tekeminen oli pitkäaikainen haaveeni ja halusin nähdä, löytyykö alalta minulle sopivaa hommaa”, media-assistentin koulutuksen tehnyt Hietikko kertoo.

Ennen Pelifarmiin osallistumista Antti oli ollut pitkään työttömänä. Hän oli tehnyt koulussa päättötyönä flash-pelin ja oli jatkanut flash-pelien tekemistä myös harrastuksena.

”Koodaaminen oli aina suurin haaste, joten keskityin enemmän itse grafiikkaan ja pelikokemuksen luomiseen. Näillä töillä näytin kiinnostukseni alaa kohtaan Pelifarmiin hakiessani.”

Valmennus kesti kolme kuukautta ja koko tuon ajan Hietikko keskittyi vain pelien tekemiseen. Hän kertoo oppineensa koko ajan uutta ja jatkaneensa pelien tekoa vielä valmennuksen ulkopuolellakin.

”Pelifarmin suurin hyöty oli löytää työkumppani, jonka kanssa olemme perustamassa yritystä ensimmäisen pelimme ympärille. Työtarjouksia on tullut Pelifarmin ansiosta käynnistyneen projektimme tiimoilta.”

Hietikko haaveilee oman kannattavan peliyrityksen perustamisesta. Tämä tavoite ei ole kaukana, sillä ensimmäinen peli on viimeistelyä vaille valmis. Pelifarmi-valmennus auttoi ymmärtämään, mitä pelialalle pääsy vaatii.

”En usko, että olisin tällä alalla ilman Pelifarmia”, Hietikko toteaa.

Pelifarmin avulla vakituinen työpaikka ja suunta elämälle

Nanna Siltanen haki Pelifarmiin nähtyään mainoksen A-klinikkasäätiön aulassa. Tuossa vaiheessa hän tarvitsi elämälleen uuden suunnan ja peleistä Siltanen oli ollut kiinnostunut aina.

”Aiemmin olin opiskellut useampaa alaa, mutta joutunut keskeyttämään. Olin työskennellyt myös myyjänä ja tarjoilijana, mutta mikään ala ei ollut minulle sopiva nivelreumani vuoksi. Olin päätynyt työttömäksi ja päihdekierteeseen”, Siltanen kertoo.

Siltanen osallistui Pelifarmiin keväällä 2018 Tampereella. Siltasen silloinen miesystävä oli yrittäjänä pelialalla, joten Siltasella oli jo jonkinlainen käsitys alasta.

”Pelifarmilla pääsin vasta varsinaisesti kiinni siihen, mistä pelien tekemisessä oli kyse. Elämäniloni palasi noiden muutaman kuukauden aikana. Huomasin, että yritysten taloushallinto kiinnostaa minua. Hain Pelifarmin jälkeen opiskelemaan merkonomiksi. Nyt olen jo valmistunut, ja oppisopimuksella vakituisena talouspäällikkönä pelialan yrityksessä.”

Siltaselle Pelifarmi oli ehdoton käännekohta ja hän sanoo olevansa siitä ikuisesti kiitollinen.

”Olin hukassa, lähes luovuttanut, ikuista työttömyyttä edessään katsova nuori. Pelifarmin kautta löysi itselleni intohimon ja tarkoituksen elämälleni. Nyt saan päivittäin tehdä mieluista asiaa ihanien ihmisten kanssa, vieläpä palkallisena”, Siltanen iloitsee.

Pelifarmilta löytyi oma ala

Pekka Honkanen osallistui Pelifarmiin Oulussa keväällä 2018. Aiemmin hän oli kokeillut monia eri aloja, mutta mikään ei ollut tuntunut omalta. Tietokoneet ja pelit olivat kiinnostaneet Honkasta jo lapsesta saakka, joten kun sisko vinkkasi, että Pelifarmille haetaan osallistujia, oli luontevaa hakea.

”Minua on aina kiehtonut se, miten pelit on tehty, miten peligrafiikat ja elokuvien tehosteet on toteutettu. Oma uteliaisuuteni on vienyt minua eteenpäin ja koen, että tutustuminen pelialaan etukäteen oli suureksi hyödyksi”, Honkanen sanoo.

Pelifarmilta saadun kokemuksen ja suositusten ansiosta Honkanen pääsi opiskelemaan Oulun Game Labiin. Siellä hän tutustui tuleviin yhtiökumppaneihinsa, joiden kanssa Honkanen perusti Lost Hoodie -nimisen yrityksen 2019.

”Työskentelen Lead Artist -tittelillä ja työtehtäväni ovat juuri niitä, mitä olen aina haaveillut”, Honkanen kertoo.

Työ opettaa koko ajan uutta, mutta tulevaisuudessa Honkanen haluaisi opiskella pelialaa vielä lisää. Tällä hetkellä hän keskittyy oman yrityksen kehittämiseen.

”Koko elämäni muuttui täysin parempaan suuntaan”, Honkanen tiivistää Pelifarmin hyödyt.

Lue lisää Pelifarmi-valmennusten tuloksista