Siirry sisältöön

Osaamo kehittää uuden mallin aikuisväestön työllistymistä varten

Kuva: Pexels

6Aika-hanke Osaamo kehittää uusia palveluja ja ratkaisuja, jotka tehostavat väestön työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista. Huhtikuussa alkanut Osaamo helpottaa uusilla ratkaisuilla myös työnantajien rekrytointitarpeita ja osaavan työvoiman saatavuutta.

”Osaamo kehittää uutta toimintamallia, jossa työllisyydenhoidon toimijat ja oppilaitokset etsivät yhdessä työllisyyden ekosysteemin muiden toimijoiden kanssa ratkaisuja yritysten rekrytointi- ja osaajatarpeisiin ja edistävät näin yritysten ja osaajien kohtaantoa”, projektipäällikkö Marguerite Guibert BusinessOulunTyöllisyyspalveluista kertoo.

Mallissa huomioidaan aikuisväestön erilaiset tarpeet työllistymisen, jatkuvan oppimisen, työllistämispalveluihin osallistumisen ja yrittäjyyden osalta. Mallin avulla yhdenmukaistetaan monialaisten työllisyyspalveluiden asiakas- ja palveluprosesseja, tehostetaan asiakkaiden ensi vaiheen palveluohjausta, parannetaan työllistymissuunnitelmien tavoitteellisuutta sekä vahvistetaan yhteyksiä osaamisen kehittämisen palveluihin.

BusinessOulu koordinoi Osaamoa, osatoteuttajina ovat Helsingin kaupunki, Laurea ammattikorkeakoulu, Tampereen aikuiskoulutuskeskus, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen kaupungin Työllisyys- ja kasvupalvelut, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Turun kaupunki ja Vantaan kaupunki. Espoon kaupunki osallistuu hankkeen toimintaan ulkopuolisena benchmark-kumppanina. Hanke kestää vuoden 2021 loppuun saakka ja sen budjetti on 1 569 654 euroa.

Lue lisää Osaamo-hankkeen tavoitteista

Lisätietoja:
Marguerite Guibert
projektipäällikkö
BusinessOulu, Työllisyyspalvelut
puh. 040 657 7953, marguerite.guibert(at)businessoulu.com