Siirry sisältöön

Omistajan­vaihdos­ilta toi yhteen yrit­täjiä ja opis­kelijoita

20.02.2017 | HelsinkiUutiset

Haaga-Helian Pasilan kampuksella järjestettiin torstaina 9.2. ensimmäinen kolmesta Hyvinvointiyritykset kiertoon –hankkeen omistajanvaihdokseen liittyvästä tilaisuudesta. Hyvin onnistunut tilaisuus kokosi omistajanvaihdoksesta kiinnostuneita hyvinvointiyrittäjiä, yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita sekä korkeakoulujen asiantuntijoita  keskusteluryhmiin. Tilaisuuden teemoiksi oli nostettu megatrendit ja tulevaisuus, yrityksen kehittäminen ja myyntikuntoon saattaminen, yrityksen arvonmääritys, sekä luopumisen ja jatkamisen tuska.

Omistajanvaihdostietoutta ja verkostoitumista

Omistajanvaihdosilta tarjosi yrittäjille ja opiskelijoille teemakeskustelujen ja puheenvuorojen avulla omistajanvaihdostoimiin liittyvää käytännön tietoa, mielenkiintoista arvokeskustelua ja myös verkostoitumismahdollisuuksia potentiaalisten jatkajien ja yritystään myyvien yrittäjien välille. Haaga-Helian restonomiopiskelija Niina Jaakkolalle tilaisuus oli osa kurssia. – Odotan saavani täältä paljon mielenkiintoista tietoa yrittäjyydestä. Tulin hakemaan sitä etenkin yrityskauppaan ja sukupolvenvaihdokseen liittyen, Niina kertoo. Fysioterapeuttiyrittäjä Inari Degener osallistui iltaan niin ikään teknistä tietoa saadakseen. –Olen kiinnostunut etenkin osuuksien ostamisesta. Minun firmassani niin on nimittäin mahdollista tehdä, hän kertoo.

Saman sisältöiset omistajanvaihdosillat järjestetään helmikuun aikana myös Vantaalla ja Oulussa. Seuraava tilaisuus järjestetään Laurea ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampuksella torstaina 16.2. Oulussa tavataan Nordean yrityskonttorilla torstaina 23.2.

Hyvinvointiyritykset kiertoon -hankkeessa luodaan uutta ja kohennetaan vanhaa

Hyvinvointiyritykset kiertoon -hanke pyrkii kehittämään uutta yrittäjyyttä, osaamista ja työllisyyttä hyvinvointialalle yritysten kehittämisen ja omistajanvaihdosten kautta. Hankkeessa sparrataan omistajanvaihdoksen edessä olevia yrityksiä myyntikuntoon, autetaan potentiaalisten jatkajien löytämisessä ja herätellään alojen opiskelijoita näkemään omistajanvaihdos mahdollisena väylänä yrittäjyyteen. Myös tuleva Sote-uudistus muuttaa hyvinvointialan palvelukenttää ja luo yrityksille paljon uudistumispaineita, joissa hanke voi auttaa.

Hyvinvointialoihin kuuluvat muun muassa sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneusalat. Kyseisillä aloilla työllistyminen ei nykyisin ole itsestään selvää. Tämän takia myös yrittäjyys niiden alueella on hyvä vaihtoehto, toteaa Metropolia Ammattikorkeakoulun lehtori Ulla Vehkaperä, joka toimii Hyvinvointiyritykset kiertoon -hankkeen projektipäällikkönä.

Eräs keino, jolla hanke pyrkii hyvinvointialoja kehittämään, on yritysten omistajavaihdokset. – Herättelemme väkeä siihen, että yrittäjäksi halutessaan ei aina tarvitse aloittaa tyhjästä. Vaihtoehtona on myös jo perustetun yrityksen jatkaminen, eli restart up, Vehkaperä muistuttaa. Omistajanvaihdoksilla pyritään vähentämään yritysten – ja samalla tuhansien työpaikkojen – menetyksiä. Ne sopivat siis erinomaisesti myös kierrätysajatteluun, jota nykyaikana sovelletaan lähes kaikilla elämän osa-alueilla.

Lähde: Hyvinvointiyritykset kiertoon -hankkeen blogi (teksti: Ulla Vehkaperä)