Siirry sisältöön

Nyt kehitetään tulevaisuuden älykkäitä oppimis­ympäristöjä

Syyskuun alussa alkoi 6Aika-hanke Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt. Hankkeen päätavoitteena on vahvistaa liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille, jotka kehittävät oppimiseen sekä fyysisiin ja virtuaalisiin oppimisympäristöihin liittyviä tuotteita, palveluja ja teknologioita. Koulut, kaupungit, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot ovat hankkeen muina toimijoina.

”Tarjoamme yrityksille loistavan mahdollisuuden kehittää ja testata tuotteitaan yhteiskehittelyn menetelmin ja todellisiin tarpeisiin perustuen. Vahvistamme erityisesti start up -yritysten kansainvälistymistä sekä osaamista liiketoiminnan kehittämisessä ja yhteiskehittämisen hyödyntämisessä. Tämä tapahtuu erilaisissa valmennuksissa, joihin kutsumme kouluttajiksi kansainvälisen tason huippuosaajia”, projektipäällikkö Anna Rantapero-Laine Helsingin kaupungilta kertoo.

Kehitysympäristöinä voivat olla perus- ja toisen asteen koulut, päiväkodit, ammattikorkeakoulut ja yliopistot, erilaiset living lab -ympäristöt, virtuaaliset ympäristöt ja koko urbaani ympäristö laajemmin.

”Kaupungeissa vahvistetaan opetusresurssien tehokkaampaa käyttöä älykkäillä ja kestävillä ratkaisuilla, kuten sensoriteknologialla. Lisäksi kehitetään uusia toiminnallisia ratkaisuja niin peruskorjattaviin kuin uusiin koulurakennuksiin”, Rantapero-Laine sanoo.

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen päätoteuttaja on Helsingin kaupunki. Mukana ovat Espoon kaupunki, Forum Virium Helsinki, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen kaupunki, Turun ammattikorkeakoulu, Turun kaupunki, Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun kaupunki.

Hanke kestää huhtikuun loppuun 2020 ja sen budjetti on 5 387 166 euroa.

Lisätietoja:
Anna Rantapero-Laine
projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
puh. 040 668 3249, anna.rantapero-laine(at)hel.fi

oppimisenuusiaika.fi
@oppimisenuusiaika #oppimisenuusiaika