Siirry sisältöön

Näin 6Aika on vaikuttanut yrityksiin: Standi House ja kiinteistön energiaremontti

30.09.2021 | UutisetVantaa

Standi House Oy:n toimitusjohtaja Jorma Numminen. Kuva: Standi House.

Standi People on tilabrändäyksen moniosaaja, joka yhdistyi vuoden 2020 lopussa opaste- ja sisustusratkaisuja tuottavan sisaryhtiö Signan kanssa. Emoyhtiön nimi on Standi House.

Yritys suunnittelee ja toteuttaa kohtaamispaikkoja: messuosastoja, showroomeja, ravintoloita ja toimitiloja. Lisäksi se tekee monenlaisia opasteprojekteja julkisiin tiloihin, kuten sairaaloihin, päiväkoteihin ja kouluihin. Myös Olympiastadionin ja Helsingin keskustakirjasto Oodin opasteet ovat Signan toteutuksia.

Yrityksenne oli mukana 6Aika-hankkeessa Energiaviisaat kaupungit. Millä tavoin osallistuitte käytännössä?

Meille laskettiin suunnitelma toimitilakiinteistömme energiatehokkuuden lisäämisestä osana hankkeen osatoteutusta Vantaalla. Ramboll Finland teki laskelman, ja Business Finlandilta saimme tukea energiasäästöhanketta varten. Emoyhtiö Standi House uudisti kiinteistömme.

Remontissa hankittiin uudet IV-kojeet, otettiin käyttöön rakennusautomaatio, siirryttiin lämmitykseen ilma-vesilämpöpumpuilla ja luovuttiin kaukolämmöstä. Lisäksi tehtiin yläpohjan eli katon lisäeristys ja uusittiin katon pinnoite. Otimme käyttöön myös aurinkosähkövoimalan, mikä tarkoitti 371 aurinkopaneelin asentamista.

Mitä hyötyjä saitte hankkeeseen osallistumisesta?

Saimme arvokasta tietoa kiinteistömme energiaremontin tekemistä varten. Remontin seurauksena kaukolämpöä leikattiin 439 550 kWh. Nettosäästö on yhteensä lähes 400 000 kWh vuositasolla. Sähkön kulutus lisääntyi 43 870 kWh, mikä johtuu siitä, että siirryttiin kaukolämmöstä sähköllä toimivaan lämmitykseen ilma-vesilämpöpumpulla. Lisäksi tiloihin asennettiin useita uusia tuotantolaitteita, joiden sähkön kulutus on verrattain suuri. Aurinkovoimala tuottaa aurinkoisina päivinä lähes kokonaan kiinteistön sähkön tarpeen maalis-syyskuussa päiväaikana.

Uudistuksen jälkeen vuositasolla syntyy säästöä rahassa noin 25 000 euroa. Hiilidioksidipäästöt leikkautuvat 54 prosenttia vuodessa eli noin 100 000 kiloa.

Minkälaisia tavoitteita teillä on tulevaisuudelle?

Uusimme vielä toimiston ikkunat ja lisäksi julkisivu pinnoitetaan keraamisilla laatoilla.

Kysymyksiin vastasi Standi House Oy:n toimitusjohtaja Jorma Numminen.

standi.fi

signa.fi