Siirry sisältöön

Näin 6Aika on vaikuttanut yrityksiin: Sensible 4 ja robottibussit

08.04.2020 | HelsinkiUutiset

Sensible 4:n toimitusjohtaja Harri Santamala, kuva: Fredrik Forssell

Minkälainen tuote teillä on?

”Toimimme tieliikenteen automaation parissa. Konseptoimme, kehitämme ja lisensoimme henkilöliikenteen tuotteita ja palveluja.”

Minkä 6Aika-hankkeen toiminnassa olitte mukana ja miten käytännössä?

”Olimme mukana SOHJOA-hankkeessa. Idea tästä yrityksestä syntyi hankkeen aikana tehtyjen kokeilujen perusteella, olemme spin-off hankkeesta. Olin itse SOHJOA-hankkeen projektipäällikkönä, käynnistin sen ja hain sille rahoitusta.”

“SOHJOAn kokeiluissa tavoiteltiin suomalaisia teknologia-alan yrityksiä, joiden teknologia voisi sopia itseajaviin ajoneuvoihin. Yksi mukana olleista yrityksistä oli Sensible 4:n sisaryritys, joka tarjoaa yleisiä robotiikkaratkaisuja. He innostuivat robottibusseista ja huomasimme, että teknologiaa kannattaa kehittää.”

Mitä hyötyä saitte hankkeeseen osallistumisesta?

”Yritystämme ei olisi olemassa ilman 6Aika-hanketta.”

Miten tuotteen kehittäminen on jatkunut hankkeen jälkeen?

”Sensible 4 on ollut toiminnassa kolme vuotta ja tällä hetkellä työllistämme 44 henkilöä. 6Aika-hankkeen päättymisen jälkeen olemme kehittäneet omaa järjestelmää itseajavia ajoneuvoja varten ja myyneet sitä suurille kansainvälisille asiakkaille autoteollisuudessa. Järjestelmä on käytössä useissa asiakasprojekteissa.”

“Olemme tehneet yhteistyötä myös suomalaisten kaupunkien ja tutkimuslaitosten kanssa, mikä on vienyt yritystä valtavasti eteenpäin. Maaliskuussa 2020 nostimme ensimmäisen pääomasijoituksen. Sijoitus on todella merkittävä ja mahdollistaa Sensible 4:n ohjelmistojen kehittämisen edelleen, kansainvälistymisen kiihdyttämisen ja GACHA-robottibussien seuraavien kehitysversioiden valmistamisen. Keräsimme kuusi miljoonaa euroa ensimmäisellä rahoituskierroksella.”

Minkälaisia tavoitteita teillä on tulevaisuudelle?

”Tavoitteenamme on tulla yhdeksi alan johtavaksi toimijaksi kansainvälisesti. Iso tavoite on saada jaetut eli useamman kuin yhden henkilön itsestään liikkuvat ajoneuvot, kuten bussit, osaksi valtavirtaa. Seuraavaksi haluamme saada oman softatuotteemme valmiiksi, jotta autonvalmistajat voivat hyödyntää sitä. Ensimmäiset kaupalliset sovellukset ovat markkinoilla toivottavasti muutamassa vuodessa, valtavirtaa itsestään ajavat ajoneuvot ovat ehkä 2025.”

Kysymyksiin vastasi Sensible 4:n toimitusjohtaja Harri Santamala.

sensible4.fi