Siirry sisältöön

Näin 6Aika on vaikuttanut yrityksiin: Omago ja yhteiskäyttöautot kaupungeissa

28.10.2021 | EspooUutiset

Joel Virpi, Omago. Kuva: Omago.

Omago Oy on yhteiskäyttöauto-operaattori, joka perustettiin vuonna 2017 Kempeleessä. Nyt Omago on laajentunut eri kaupunkeihin ja on voimakkaassa kasvussa.

Minkälainen palvelu teillä on?

Palveluihimme kuuluvat Helsingissä, Espoossa ja Tampereella toimiva Alueauto sekä taloyhtiöiden ja yritysten yhteiskäyttöautot. Alueauton saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluumme. Rekisteröitymisen jälkeen auton varaaminen ja käyttöönotto onnistuvat helposti puhelimen sovelluksella.

Miten olitte käytännössä mukana KIEPPI 6Aika-hankkeessa?

Olimme mukana Espoon nopeissa kokeiluissa keväällä 2021. Pilotoimme Alueautoa Espoon eri kaupunginosissa kuuden kuukauden ajan. Lisäksi pilotoimme nopeana kokeiluna yhteiskäyttöautoa Espoon Matinkylässä ja Perkkaalla sijaitsevissa taloyhtiöissä.

Mitä hyötyjä saitte hankkeeseen osallistumisesta?

Hanke tarjosi riskittömän tavan testata palvelujamme. Suurin hyöty oli se, että Alueauto jäi hankkeen jälkeen pysyväksi toiminnaksi Espoon eri kaupunginosiin. Lisäksi pääsimme kehittämään Espoon kaupungin kanssa yhteiskäyttöautoihin liittyvää pysäköintiä.

Myös taloyhtiökokeilu oli opettavainen, ja meillä on molemminpuolinen tahto jatkaa yhteistyötä taloyhtiöiden yhteiskäyttöautojen osalta. Neuvottelemme siitä.

Miten palvelun kehittäminen on jatkunut hankkeen jälkeen?

Kehitämme palveluitamme koko ajan. Keräämme jatkuvasti asiakaspalautetta, sillä haluamme selvittää, millaisia tarpeita ihmisillä on liikkumiseen ja yhteiskäyttöautoihin liittyen. Kehitämme toimintaamme sen mukaisesti.

Espoon kaupungin kanssa jatkamme yhteiskäyttöautojen pysäköintipolitiikkaan liittyvien asioiden kehittämistä.

Minkälaisia tavoitteita teillä on tulevaisuudelle?

Suomessa yhteiskäyttöautoyritykset eivät ole toistaiseksi vielä onnistuneet tuottamaan täysin pysyvää palvelua. Meillä on siihen erittäin hyvät mahdollisuudet, sillä kysyntä on nyt suurta. Tavoitteenamme on lisätä autokantaamme niin, että se palvelee kasvavan asiakaskunnan tarpeita. Aiomme tuottaa palvelua niissä kaupungeissa, joissa palvelulle on riittävästi kysyntää, emmekä rajaa kasvuamme ainoastaan Suomen rajojen sisäpuolelle.

Kysymyksiin vastasi Omagon toimitusjohtaja Joel Virpi.

Omago.fi