Siirry sisältöön

Näin 6Aika on vaikuttanut yrityksiin: DHL ja citylogistiikka

20.05.2020 | TurkuUutiset

Kuva: DHL

DHL on globaali logistiikka-alan yritys. Minkä toimintojen osalta DHL on ollut mukana 6Ajassa?

“DHL Express (Finland) Oy oli mukana Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeessa. DHL Express on logistiikkakonserni Deutsche Post DHL Groupin liiketoimintayksikkö, joka on erikoistunut maailmanlaajuisiin lentopikakuljetuksiin. DHL Express kuljettaa kiireellisiä asiakirjoja ja paketteja ovelta ovelle yli 220 maassa ja alueella.”

Miten olitte käytännössä mukana 6Aika-hankkeessa?

“Turun Puutorille avattiin toukokuussa 2019 pilottikokeiluna Turun kaupungin isännöimä CityHUB-lähijakeluasema. Toimme päivittäin keskusta-alueen lähetykset CityHUBiin, ja polkupyöräkuriirimme jakelivat ne vastaanottajille. Illalla auto haki lähetykseen jätetyt aineistot terminaaliin Turun lentokentällä. CityHUBissa toimi myös asukkaille ja yrityksille suunnattu DHL Expressin palvelupiste nouto- ja lähetyspalveluineen.

Kesällä CityHUB toimi pyöräkuriiriemme tukikohtana, tammi-huhtikuussa 2020 sähköauto korvasi pyörät. Testasimme sähköistä StreetScooter-jakeluautoa, joka on yrityksessämme laajasti käytössä Saksassa, ja saimme arvokasta käytännön kokemusta tulevaisuutta varten.

DHL Express oli ensimmäinen CityHUB-yhteistyöhön mukaan lähtenyt kuljetusyritys. Saimme olla alusta alkaen mukana suunnittelemassa tilaa yhdessä Turun kaupungin kanssa. Yhteistyö sujui mielestämme erinomaisesti.”

Mitä hyötyjä saitte hankkeeseen osallistumisesta?

“Turun CityHUB-pilotin tavoitteena oli hillitä jakeluliikenteen aiheuttamia päästöjä, tehdä keskusta-alueesta viihtyisämpi ja turvallisempi sekä vähentää jakeluautojen määrää keskustassa. Nämä tavoitteet toteutuivat DHL Expressin näkökulmasta erinomaisesti. Oli myös hienoa huomata, kuinka hyvin asiakkaat löysivät CityHUBin ja ottivat sen omakseen.

DHL:n globaalina ympäristönsuojelutavoitteena on vähentää kaikki logistiikan päästöt nollaan vuoteen 2050 mennessä, ja nouto- ja jakelutoimintojen päästöjen pienentäminen on tärkeä osa tätä matkaa.”

Miten kehittäminen on jatkunut hankkeen jälkeen?

“CityHUB-konsepti on todettu meillä toimivaksi, mutta koronaepidemian takia palvelun kehittäminen on tällä hetkellä jäissä. Kokemukset olivat kuitenkin niin hyviä, että kehitystyötä tullaan varmasti jatkamaan, kun tilanne normalisoituu.”

Minkälaisia tavoitteita teillä on tulevaisuudelle liittyen tähän 6Aika-kokeiluun?

“Toimimme ympäristötavoitteidemme mukaan eli kehitämme lähetysten noutoa ja jakelua entistä tehokkaammiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Haluamme citylogistiikan olevan sujuvaa ja vihreää. CityHUB-konsepti tukee tätä tavoitetta ja toivomme, että pääsemme mahdollisimman pian jatkamaan ja laajentamaan sitä muualle Suomeen.”

Kysymyksiin vastasi operatiivinen johtaja Janne Appel DHL Expressiltä.

DHL Express