Siirry sisältöön

Näin 6Aika on vaikuttanut yrityksiin: CoReorient ja kimppakyytipalvelu

22.09.2020 | UutisetVantaa

Kuva: Vantaan kaupunki

Millainen palvelu teillä on?

Meillä on käyttäjille ilmainen PiggyBaggy-kimppakyytipalvelu, jolla samaan suuntaan menevät pääsevät määränpäähän yhteisellä kyydillä. Palvelusta on olemassa beta-versio, jossa voi etsiä kyytejä ja tarjota kyytiä itse. PiggyBaggyn käyttö vähentää liikennepäästöjä ja lisää henkilöautojen käyttöastetta.

Minkä 6Aika-hankkeen toiminnassa olitte mukana ja miten käytännössä?

PiggyBaggyä testattiin Perille Asti -hankkeen kokeilussa Vantaalla syksyllä 2019. Kokeiluun osallistui työntekijöitä isoista yrityksistä Aviapoliksen alueelta. He käyttivät PiggyBaggyä yhteisiin työmatkakyyteihin yli yritysrajojen, ja keräsimme kokeilusta palautetta palvelun kehittämistä varten.

Kokeilu kesti kaikkiaan kolme kuukautta ja siinä olivat mukana Wihurin Metro-tukku, Schenker, Suomen Kaukokiito, Volvo Finland ja Suomen Rahapaja.

Mitä hyötyjä saitte hankkeeseen osallistumisesta?

Pääsimme tekemään käytännön yhteistyötä Vantaan kaupungin ja useiden suurten yritysten kanssa ja opimme lisää asiakkaiden tarpeista. Kaupungin, yritysten ja työmatkalaisten tarpeita selvitettiin myös kyselyillä ja haastatteluilla. Saimme lisätietoa siitä, miten palvelumme soveltuu työmatkoihin ja -ympäristöihin.

Miten palvelun kehittäminen on jatkunut hankkeen jälkeen?

Kimppakyytipalvelua on kehitetty ja sen käyttöönottoa käynnistellään useissa kunnissa ja kaupungeissa. Toki joudumme huomioimaan tämänhetkisen koronatilanteen.

Tällä hetkellä aktiivisimpia ollaan Kuopion suunnalla kahden maakunnan alueella ja Kokkolaa ympäröivissä Keski-Pohjanmaan maaseutukunnissa. Tampereella aloitetaan lokakuussa Vähähiilinen liikkuminen 6Aika-hankkeessa kokeilu, jossa testataan, kannustaako ilmainen pysäköintipaikka työmatkakimppakyytiläisiä.

Minkälaisia tavoitteita teillä on tulevaisuudelle?

Haluamme tuoda kuntien ja kaupunkien kanssa kimppakyydit jokaisen suomalaisen ulottuville. Jos ne kiinnostavat, kannattaa jo suunnitella toiminnan käynnistämistä heti joululomien jälkeen tammikuussa, kun hyviä vinkkejä ja käytäntöjä on jo saatavissa muista kunnista ja kaupungeista.

Kysymyksiin vastasi toimitusjohtaja Heikki Waris CoReorient Oy:stä.

piggybaggy.com