Siirry sisältöön

Kansainvälisessä MyData2016-seminaarissa 31.8.-2.9.2016 keskustellaan muun muassa MyDatan mahdollisuuksista 6Aika-kaupungeille sekä analysoidaan ja hackataan Kalasataman energiadataa. Kuutoskaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu, ovat pitkään edistäneet avointa dataa, joka avaa mahdollisuuksia uusien palvelujen kehittämiselle.

Kolmipäiväisen MyData2016-seminaarin aiheena on ihmiskeskeinen henkilötiedon hallinta. Ohjelman ylätason teemoina ovat mm. luottamus ja jakaminen, datan hyödyntäminen ja hallinnointi sekä yhteistyö.

6Aika-kaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu järjestävät tapahtumassa session, jossa keskustellaan MyDatan mahdollisuuksista kaupungeille. Miten henkilötietoa voidaan ihmisten omalla suostumuksella nykyistä laajemmin hyödyntää digitaalisten kaupunkipalvelujen tuottamisessa ja mitä kaupunkien tulee huomioida mm. uuden EU tietosuoja-asetuksen osalta? Työpajan vetää Antti Poikola.

6Aika-strategian hankkeista Fiksu Kalasatama on myös mukana tapahtumassa. 31. elokuuta järjestettävässä sessiossa “Mobility, energy and smart cities” Lilli Linkola analysoi Kalasataman Fiskari-talon kotitalouksien energiadataa. Data on myös tarjolla hackathonissa, joka järjestetään konferenssin yhteydessä.

Mikä MyData?

Kuluttajista kerätään nykyään päivittäin valtavia määriä dataa, joilla seurataan esimerkiksi ostokäyttäytymistä, liikkumista tai terveyttä. Vähitellen ihmiset ovat alkaneet herätä siihen, että kerätyllä datalla voi olla myös suuri merkitys yritysten liiketoiminnelle. Samoin sillä, onko dataan kontrollia vai ei.

MyData eli omadata auttaa ihmisiä saamaan datan hallintaansa. MyData-periaatteen mukaan ihmisillä tulisi olla mahdollisuus hallita, hyödyntää ja luvittaa eteenpäin heistä kerättyä henkilödataa.