Siirry sisältöön

Mindtrek Openmind 2015 Tampereella

04.09.2015 | TampereUutiset

Kansainvälisen Mindtrek Openmind 2015 -konferenssin pääteemat ovat avoin lähdekoodi, avoin data ja avoimet sisällöt. Syyskuussa järjestettävä tapahtuma lähtee tekemään Tampereesta avoimuuden pääkaupunkia, jossa syntyy uutta bisnestä, parempia palveluja ja älykkäitä osallistumismahdollisuuksia.

Tredea Oy:n koordinoima avoimen datan kärkihanke tuo Mindtrek Openmindiin Suomen kuuden suurimman kaupungin edustajat alaltaan. Kaupungit pyrkivät 6Aika-strategian mukaisesti siihen, että datan avaamisesta tulee osa niiden normaalia toimintaa, ja näin helpotetaan avointen ja älykkäiden palvelujen syntyä. Kärkihanke tuottaa Mindtrek Openmind -konferenssiin ohjelmaa ja järjestää siellä vuositapaamisensa.

– Tärkeintä on se, että Mindtrek Openmind toimii foorumina, joka kokoaa Suomesta ja ulkomailta asiantuntijat ja tekijät samaan paikkaan keskustelemaan siitä, mitä kukin tekee omassa työssään. Kokemusten ja parhaiden käytäntöjen vaihtamisesta on aina hyötyä, sanoo avoimen datan kehityspäällikkö Matti Saastamoinen Tredeasta.

Kansainvälisiä vieraita tapahtumaan tuo muun muassa Open & Agile Smart Cities -foorumi (OASC), johon kuuluu noin 50 kaupunkia eri puolilta maailmaa. Mindtrek Openmindissa OASC julkistaa mukaan liittyvät uudet kaupungit.

Mindtrek Openmind 2015  järjestetään Tampereella 22.–24.9.2015 Sokos Hotel Tornissa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
www.mindtrek.org/2015/