Siirry sisältöön

Maria Design Meetup

06.03.2017 | HelsinkiUutiset

© Tietoa Finland Oy

Käyttäjäkokemusta kehitetään startup-tapaamisissa

Maria Design Meetup -illat tuovat yhteen käyttäjäkokemuksen ja käyttöliittymäsuunnittelun kehittämisestä kiinnostuneita ihmisiä sekä startup-maailmasta että sen ulkopuolelta. Kevään viisi tapaamista toteutetaan 6Aika Avoin osallisuus ja asiakkuus-hankkeen ja startup-keskittymä Maria 0-1:n yhteisenä kokeiluna. Kolmeen viimeiseen ehtii vielä hyvin mukaan.

Mahdollisuus keskustella ja verkostoitua sekä puhujien että muiden osallistujien kanssa on tärkeä osa tapahtumia. Tilaisuuksien puheenvuorot pidetään englanniksi. Mukaan on saatu UI- ja UX- ammattilaisia eri yrityksistä kertomaan aiheesta omista näkökulmistaan.

UI & UX Designilla tarkoitetaan käyttöliittymä- ja käyttäjäkokemussuunnittelua, joka on osa nettisivujen, tietokoneiden, laitteiden, koneiden, mobiililaitteiden sekä ohjelmistojen toteutusta.Tavoitteena on luoda käyttäjille yksinkertainen ja selkeä käyttöympäristö eli käyttöliittymä.

Tammikuun tapaamisen aiheena oli Introduction to UX. Esityksen piti sovelluskehittäjä Valeria Gasik, joka toimii Selma Finance- ja Soundage-yrityksissä. Hänen mukaansa tärkeintä on suunnitella yhdessä: käyttäjäkokemussuunnittelija ei voi toimia irrallaan asiakkaista ja muista moniammatillisen tiimin jäsenistä.

Helmikuussa oli vuorossa Futuricen Eeva Raita aiheenaan Lean Service Creation. Hänen mukaansa suunnittelun joka vaiheessa on kysyttävä: ”Miksi?” Raita esitteli Futuricen kehittämät suunnittelutyökalut, jotka ovat vapaasti ladattavissa osoitteesta www.leanservicecreation.com. Tärkeä viesti kaikille suunnittelussa mukana oleville on myös slogan: “Love the problem, not the solution”. Suunnittelija ei koskaan saisi jäädä kiinni omaan ratkaisuunsa, vaan hänen pitää miettiä, miten ongelman voi parhaiten ratkaista asiakasta hyödyttävällä tavalla.

Yleisö on löytänyt tilaisuudet ja niille on selvästi tarvetta. Mukana on ollut sekä yritysten edustajia, Helsingin kaupungin henkilökuntaa että opiskelijoita.

Seuraavat kolme tilaisuutta ovat:

  • 30.3. klo 17.30 aiheena Data Driven Design, puhujina Marco Suvanto ja Lassi Liikkanen, SC5.
  • Huhtikuun lopulla on aiheena Qualitative Measuring of UX, Outi Kotala ja Arto Puikkonen Goforelta.
  • Toukokuun lopun tilaisuuden aiheena on Taking UX to the Next Level: From Experience Design to Ritual Design? Äänessä Esteve Pannetier.

Tervetuloa mukaan kaikki aiheista kiinnostuneet!

Jos haluat lisätietoja tilaisuuksista, ota yhteys:

Maria 0-1:n toimintaa koskevat asiat: Erika Halonen, erika(at)maria.io
Iltojen sisältöjä koskevat asiat: Sami Paju, 6Aika, sami.paju(at)hel.fi

Teksti: Tiina Markkula
Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki

Artikkelin lähde: Helsingin kaupunki