Siirry sisältöön

Make with Six Cities -tapahtuma kiinnosti ja innosti

08.02.2018 | Uutiset

Lähde: Make with Six Cities - 6Aika Avoimet innovaatioalustat -tapahtuma/Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunki

Make with Six Cities -tapahtuma kokosi 16.1.2018 Espoon Dipoliin 146 innostunutta kehittäjää yrityksistä ja kaupungeista.

Pääkaupunkiseudun yhteisessä 6Aika Avoimet innovaatioalustat -tapahtumassa oli tavoitteena edistää yritysten ja kaupunkien yhteistyötä ja levittää parhaita yhteiskehittämisen malleja ja oppeja kaupungista toiseen. Palautteiden perusteella tapahtuma onnistui virittämään ajatuksia uudistamistyöhön ja luomaan uusia kohtaamisia eri toimijoiden välillä.

Päivän käynnisti digitaalisen alustatalouden asiantuntija Jukka Viitasen keynote-puheenvuoro, joka herätteli alustatalouden muutokseen ja sai osallistujilta paljon kiitosta. Aamupäivän ohjelma keskittyi kaupunkialustoihin ja Seppo Lemisen Living Lab -tutkimuksen esittely pohjusti tätä hienosti. Kaupunkien alustoista olivat esillä Espoon KYKY, Vantaan Petikko-Varisto ja Metropolian kampus sekä Helsingin Fiksu Kalastama.

Samaan aikaan puheenvuorojen kanssa pyörivissä työpajoissa osallistujat pääsivät myös kehittämään aidosti. Työpajoissa kehitettiin mm. KYKY-mallia ja opittiin KuntaKanvas-työkalun käyttöä, tutustuttiin Kalasataman Wellbeing -kokeiluihin ja rakennettiin visiota elinvoimaisesta kivijalkakaupasta.

Iltapäivällä Esko Kilpi puhui ekosysteemien innovaatiojohtamisesta kaupunkiympäristössä ja haastoi osallistujia ajattelemaan talouden kehitystä uusista näkökulmista. Kiitosta kerännyt puheenvuoro onnistui myös herättämään keskustelua, joita jatkettiin päivän päättäneessä 6Aika cocktail-tilaisuudessa.

Tapahtuman herättämiä ajatuksia jaettiin ahkerasti myös Twitterissä hashtagilla #Makewith6cities, joten pääset tutustumaan osallistujien tunnelmiin myös siellä.

Lisää 6Aika Avoimet innovaatioalustat -tapahtumia on luvassa keväällä 2018, pysy siis kuulolla!

Teksti: Veera Vihula