Siirry sisältöön

Lisää digitaitoista työvoimaa uuden Digikyvykkyys-hankkeen valmennuksilla

6Aika-kaupungeissa tarvitaan lisää digitaitoista työvoimaa kasvun ja positiivisen rakennemuutoksen takia.  Ilman riittävää digitaalista osaamista kaikkia rakennemuutoksen mahdollisuuksia ei voida hyödyntää. Digikyvykkyys: digikyvykkyyden päivitys verkostotalousyhteiskunnassa -hanke valmentaa digiosaamisen taitoja työvoimalle 6Aika-kaupunkien alueilla. Valmennukset perustuvat yritysten tarpeisiin ja niissä huomioidaan valmennettavien henkilöiden tausta.

Digivalmennuksia meriteollisuudesta palvelurobotiikkaan

”Valmennukset painottuvat Oulun seudulla painettavaan elektroniikkaan, Turussa meriteollisuuteen ja terveysteknologiaan. Tampereen seudulla valmennuksia tehdään digitaalisesta tuotekehityksestä ja valmistuksesta, 3D-tulostamisesta sekä palvelurobotiikasta”, projektipäällikkö Eero Huttunen Oulun yliopistosta kertoo. Huttusen mukaan hankkeeseen osallistuvien yritysten määräksi on arvioitu 127, samoin kuin valmennettavien henkilöiden määräksi.

Hankkeen päätoteuttaja on Oulun yliopisto. Muut osapuolet ovat Oulun ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu ja Turun yliopisto.

Digikyvykkyys-hanke kestää joulukuun loppuun 2020 ja sen budjetti on 1 137 148 euroa.

Lisätietoja:
Eero Huttunen
projektipäällikkö
Oulun yliopisto
puh. 050 591 8859, eero.j.huttunen(at)oulu.fi