Siirry sisältöön

Liikenteen reaaliaikaiset rajapinnat: tulokset Mindtrekissä 20.9.

Liikenteen reaaliaikaiset rajapinnat (LIIRA) -hankkeen tulokset esitellään 20.9. Mindtrek 2017 -tapahtumassa Tampereella. LIIRA on 6Aika avoin data -pilotti. Sillä on merkittävä rooli tiennäyttäjänä älykkään liikkumisen ja älykkään kaupungin pilotoinnissa. Kaupungit ovat saaneet toteutettua projektissa tulevaisuuden palveluiden kannalta kriittisiä datan avaamisia sekä luoneet yhteistyötapoja ja -käytäntöjä kaupunkienvälisessä yhteistyössä. Hankkeessa ovat olleet mukana Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu. Sitä on koordinoinut Tampereen yliopisto.

Ilman reaaliaikaista ja kattavaa dataa ei synny saumattomia matkaketjuja tai uusia fiksuja liikkumispalveluita. Olipa kyse mistä tahansa älyliikenteen ratkaisusta, kuten MaaS-palveluista, älykkäästä pysäköinnistä, reaaliaikaisesta liikennevirtojen ohjaamisesta tai tehokkaasta joukkoliikenteestä, kaikki nämä palvelut tarvitsevat toimiakseen luotettavan ja kattavan reaaliaikadatan.

Vaikka liikennedatan digitalisointi etenee vauhdilla, seuraavaksi huomio on keskitettävä datan saatavuuteen ja jakeluun. Tämän vuoksi LIIRA-hanke on olemassa. Sen avulla kaupungit ovat luoneet yhteisiä käytäntöjä ja pilotoineet reaaliaikaisten datavarantojen rajapintoja kehittyvien palveluiden tarpeisiin.

Katso lisätiedot LIIRAn sessiostajoka pidetään Mindtrekissä Sopraano-salissa 20.9.2017  kello 10.45 – 11.30. Liira-hankkeen onnistumisia ja parhaita käytäntöjä esittelevät Marko Luomi (HERE Technologies), Lauri Uski (Helsingin kaupunki), Mika Kulmala (Tampereen kaupunki), Seppo Kemppainen (Turun kaupunki), Harri Vaarala (Oulun kaupunki) sekä Jukka-Pekka Alanissi (Dynniq Finland Oy).

LIIRA-hankkeen tulosjulkaisun Facebook-sivu

Lisätietoja LIIRA-hankkeesta:
Projektipäällikkö Johanna Joensuu
Johtamiskorkeakoulu
Tampereen yliopisto
johanna.joensuu(at)uta.fi
puh. 044 020 03 86