Siirry sisältöön

Lähde mukaan luomaan ekotehokasta Helsinkiä

27.01.2017 | HelsinkiUutiset

Kuva: Juho Kuva / Visit Helsinki

Helsingin kaupunki hakee uutta ja innovatiivista terassikonseptia, jolla voidaan pidentää terassikautta pohjoisissa olosuhteissa ekologisuudesta tinkimättä. Kilpailu on nyt auki – jätä oma ratkaisuehdotuksesi 12.3. mennessä!

Ekotehokas terassi -kilpailussa etsitään ensimmäisenä maailmassa ympäristönäkökulmat huomioon ottavan terassin mallia. Sen avulla halutaan tuoda ekologisuus ja kestävät energiavalinnat lähelle kuntalaisia Helsingin ravintolaterasseille ja kaupunkikuvaan.

Kilpailuun voivat osallistua yritykset ja muut organisaatiot, insinöörit, muotoilijat, arkkitehdit ja muut asiantuntijat, alan opiskelijat sekä heidän muodostamansa työryhmät. Kilpailu on avoin kaikille, joilla on halua ja intoa lähteä luomaan uutta, ympäristönäkökohdat huomioivaa kaupunkikuvaa.

Kilpailun voittajaehdotuksen antaja pääsee mukaan luomaan ekologista kaupunkikuvaa. Helsingin kaupunki maksaa voittajalle 5000 euron palkinnon.

”Ekotehokas terassi -kilpailun kautta on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mukaan ideoimaan, miten Helsingin terassit muutetaan ympäristöasiat huomioon ottaviksi”, sanoo kilpailuraadin puheenjohtaja, Helsingin kaupungin muotoilujohtaja Anne Stenroos.

Tutustu kilpailun sääntöihin tästä: Ekotehokas terassi -kilpailuohjelma

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä ilmoittautumiskaavake täällä.

Kilpailuehdotuksia otetaan vastaan sunnuntaihin 12.3.2017 klo 23:59 saakka.

Kaikki kilpailua koskevat kysymykset tulee toimittaa sähköpostilla 28.2.2017 mennessä osoitteeseen suvi.hakamies@gnf.fi. Kysymyksiin annetaan vastauksia Ilmastokadun Facebook-sivuilla.

Kilpailun pääjärjestäjä on Helsingin kaupungin ympäristökeskus. Se on myös osallisena Ilmastokatu-hankkeessa, jossa Helsingin Iso Roobertinkadulla sekä Vantaan Tikkuraitilla ja Asematiellä etsitään jo rakennetussa kaupunkiympäristössä toimivia ratkaisuja, joilla kasvihuonekaasupäästöjä ja energiankulutusta voidaan leikata.

Ilmastokatu-hanke on osa Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistä 6Aika-strategiaa, jossa kehitetään avoimempia ja älykkäämpiä palveluita. Tutustu Ilmastokadun esittelyyn 6Aika-verkkosivuilla.