Siirry sisältöön

Kokeilupalveluhankinta auki: tarjoa liikkumisratkaisua matkailijoille Vantaan joulusesonkiin

23.10.2019 | UutisetVantaa

Kuva: Vantaan kaupunki

Vantaan kaupunki etsii kokeiltavaksi uutta liikkumisratkaisua talvimatkailuun. Kokeiluhaku (tarjouspyyntö) on auki 5.11. klo 12 asti Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä.

Vantaalla joulunajan odotus on tunnelmallinen ja tapahtumarikas. Onko sinulla ratkaisu, jolla Vantaalla piipahtavat matkailijat pääsisivät aistimaan sen?

Vantaalla toteutettavan Perille asti -kokeilun tavoitteena on testata ja kehittää markkinalähtöistä kohdennettua ja / tai kutsuluonteista ratkaisua, jonka avulla Vantaalla pysähtyvät matkailijat voivat liikkua lentokentältä ja Aviapolis-alueen hotelleista Vantaan matkailukohteisiin talvikaudella. Ratkaisua tai palvelua kehitetään yhteistyössä matkailuyritysten ja käyttäjien kanssa.

Kehitettävältä palvelulta odotetaan seuraavaa:

  • Edistää tutustumisinnokkuutta vantaalaisiin elämyksiin tarjoamalla kohdennetun ja/tai kutsuluonteisen liikkumistavan matkailukohteeseen.
  • Huomioidaan erilaiset käyttäjäryhmien preferenssit, kuten Vantaalla käytetty lyhyt vierailuaika.
  • On visuaalisesti kiinnostava, houkutteleva ja helppokäyttöinen: kertoo matkailijalle selkeästi esimerkiksi varaamiseen/tilaamiseen, lähtöpisteeseen ja muut palvelun käyttöön tarvittavat tiedot.
  • Kiinnittää huomiota kohderyhmälle sopiviin markkinointitapoihin ja palvelun markkinalähtöiseen tuotteistamiseen.
  • Huomioi käyttäjien turvallisuuden.
  • Sisältää käyttäjätuen sekä huollon tarvittaessa.
  • On Suomessa voimassaolevia lakien ja asetuksien mukainen.

Ratkaisua kehitetään yhteistyössä matkailuyritysten sekä käyttäjien kanssa. Toteuttaja vastaa ratkaisun ylläpidosta ja päivityksestä koko kokeilujakson ajan. Kokeilun toteuttaja kerää ja raportoi käyttäjäpalautetta kokeilun aikana sekä sen jälkeen.

Kokeiluaika on 1-3 kuukautta ajanjaksolla marraskuu 2019 -tammikuu 2020. Tilaaja on varannut hankinnan toteuttamiseen enintään 10 000€ (ALV. 0%)

Tarjoa ratkaisua 5.11.2019 mennessä täällä!

Tarjouspyynnöstä voi esittää kysymyksiä kirjallisesti hankintajärjestelmässä 28.10.2019 klo 12 mennessä.

Tarjouspyyntöön liittyen on mahdollista sopia yrityskohtainen tapaaminen, jossa tarkastellaan ratkaisua Vantaan toimintaympäristön näkökulmasta. Tapaamiset järjestetään Vantaalla 24.10. ja 28.10.2019. Varaa aikasi 23.10.2019 mennessä sähköpostitse (mira.rajalakso(at)vantaa.fi). Aikaa on käytettävissä 30 min / yritys. Tapaamiset ovat luottamuksellisia eivätkä ne vaikuta tarjousten arviointiin.

Tarjous pyydetään toimittamaan 5.11.2019 klo 12 mennessä Cloudia-hankintajärjestelmässä. Tarjoukset tulee toimittaa suomen tai englannin kielellä.

Kokeilupalveluhankinta on osa Perille asti -hanketta, jossa haetaan uudenlaisia liikkumisen palveluja sekä ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkävijöiden käyttöön Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Hankkeessa on tähän mennessä toteutettu 19 kokeilua. Kokeilujen myötä yritykset ovat päässeet testaamaan ja kehittämään palvelua aidossa toimintaympäristössä ja tätä kautta kartuttaneet ymmärrystä mm. asiakastarpeista, markkinapotentiaalista sekä palvelujen toimivuudesta käytännössä. Hankkeen kautta yritykset ovat myös saaneet hienosti näkyvyyttä sekä mediassa että kuuden suurimman kaupungin 6Aika -verkostoissa – myös uusia yhteistyökumppanuuksia on löytynyt. Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan 2017–2020.